d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Netværk er vigtigt også hos
Senior Erhverv Vendsyssel

25. april 2016 - kl.22:35 - af:

senior2_600x250

Cirka halvdelen af de 50+ ledige, der kommer i Senior Erhverv Vendsyssel, får job igen.

– Vi kan naturligvis ikke påstå, at det er alle, der er kommet i arbejde igen, fordi de kommer hos os. Men vi ved, at det hjælper rigtig mange at søge fællesskabet. Senior Erhverv Vendsyssel er jo i sig selv et netværk, hvor man kan få inspiration og mod på at søge job igen. Og et åbner døre.

Det fortæller Jesper Juhl, som er formand for foreningen Senior Erhverv Vendsyssel med hovedbase på 1. sal på adressen Bispensgade 95 i Hjørring.

Senior Erhverv Vendsyssel er et netværk af ufrivilligt ledige 50+’er, og tirsdag den 26. april klokken 10-13 er der åbent hus på kontoret i Hjørring.

– Alle interesserede er velkomne til denne dag eller en anden dag at kigge ind og få en snak med os på kontoret og med nogle af medlemmerne. Vi er et privat, upolitisk netværk, hvis primære formål er at skaffe job til ledige seniorer, siger formanden.

Senior Erhverv Vendsyssel dækker hele Vendsyssel og er medlem af 24 landsdækkende Senior Erhverv netværk. Netværkets medlemmer er aktivt jobsøgende seniorer, der hjælper hinanden med at komme i arbejde – ikke fordi de nødvendigvis skal, men fordi de gerne vil i arbejde.

– Hos os bliver man ikke registreret for alt muligt. Man skal dog være tilmeldt hos os, for vi skal for at få tilskud til vores ulønnede arbejde i foreningen gøre rede for, at vi også yder en god service over for medlemmerne, forklarer Jesper Juhl.

Senior Erhverv Hjørring har et godt samarbejde med Jobcenter Hjørring, som også henviser 50+ ledige til foreningen.

– Alle er altid velkommen på kontoret tirsdag til fredag klokken 9-12 til en uforpligtende snak om fordelene ved at være med i Senior Erhverv.

– Bare det at komme her og få talt med andre i nogenlunde samme situation kan løsne op for meget. Måske har man brug for at få vendt en ansøgning eller måske hjælp til at udforme den. Flere øjne ser altid bedre end få.

– Der kommer en del specielt om tirsdagen, og så fordeler medlemmerne sig i grupper. For eksempel tager de ud to og to på virksomhedsbesøg, hvor det bliver lidt nemmere at komme ind og sige goddag, når de kan fortælle, de kommer fra Senior Erhverv Vendsyssel.

– Vi har flere gange været ude for, at de på virksomheden under et sådant besøg fandt ud at den ekstra person, de længe havde talt om skulle ansættes, nu blev ansat. Et personligt fremmøde gør en forskel, og vi bliver taget utroligt godt imod, fastlår formanden.

Medlemmernes CV’er ligger i en database, så arbejdsgivere kan vurdere deres kompetencer. Se meget mere på den Powerpoint, du kan finde ved at klikke her.

Og skulle du ikke have mulighed for at møde op tirsdag, så er du meget velkommen på kontoret i Hjørring en anden god gang.

Kontoret er typisk bemandet af formanden Jesper Juhl fra Pandrup (midt i billedet) næstformand Jess Skaue (til venstre) fra Løkken samt administrator Leif M. Jensen fra Tårs plus et par andre ulønnede medlemmer.

De tre er i en alder, hvor de sådan set ikke mere er aktiv jobsøgende, men de vil gerne gøre et stykke arbejde for at få andre i Senior Erhverv Vendsyssel tilbage i arbejde. Og så nyder de at få en god snak om stort og småt.

senior3_600x400

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion