Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"


Workshop for KulturCrew
i Hjørring Kommune

7. november 2016 - kl.0:38 - af:

Forrige onsdag kører en minibus fra Hjørring Ungdomscenter. Det nyoprettede KulturCrew HUC skal på kursus. Denne gang i Sindal, hvor den årlige KulturCrew Workshop foregår.

Tidligere var KulturCrew samlet i Skolegade 4, men i år lægger Sindal Skole location til.

KulturCrew er kendt på skoler rundt om i Danmark – ca 10 kommuner er nu med i projektet. Bag KulturCrew-konceptet står de tre børnekulturelle kompetencecentre LMS, TeaterCentrum og Dansehallerne i tæt samarbejde med de enkelte kommuner.

LMS blev oprettet som selvejende institution i 1992 på initiativ af Statens Musikråd og en række musikorganisationer. Institutionen drives på basis af statslige tilskud fra Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg og Legatudvalg for Musik.

LMS er et nationalt kompetencecenter, der arbejder i et krydsfelt mellem kunst og læring. Med skolekoncerter ønskes at sikre musikalsk mangfoldighed, kvalitet og relevans og skabe et levende møde mellem kunstnere og elever, der kan åbne, samle, danne, lære, inspirere og udvikle.

Tovholdere for KulturCrew er en kontaktperson på hver skole, som oplærer og samarbejder med KulturCrew om afholdelse af skolekoncerter for LMS, men også andre kulturelle indslag på den pågældende skole.

Hvad er KulturCrew?
KulturCrew er medansvar, indflydelse, samarbejde, udvikling og sjov.

KulturCrew er en unik mulighed for at give elever kompetencer, ansvar og ejerskab, der udvikler dem både som arrangører af kulturelle aktiviteter på skolen, som kulturambassadører og som mennesker.

Et KulturCrew består af 8-12 elever, som i samarbejde med en kontaktlærer står for både forberedelse og afvikling af arrangementer på skolen. Det kan være et teaterstykke, en skolekoncert, en danseforestilling eller noget helt fjerde.

Et KulturCrew står typisk
for følgende opgaver:
Værter – Står for kontakten med kunstnere før og efter arrangementet, tager imod dem på skolen og præsenterer dem på scenen.

PR-folk – Sørger for at reklamere for arrangementet rundt om på skolen, interviewer kunstnere, skriver måske en artikel til skolebladet og tager billeder til hjemmesiden.

Teknikere – Hjælper med at bære eventuelt gear ind, stiller op, står for lys og teknik under arrangementet og hjælper med at rydde lokalet efterfølgende.

Som forberedelse til at stå for de forskellige opgaver, kommer eleverne blandt andet på kursus sammen med KulturCrew fra andre skoler i kommunen, som denne dag på Sindal Skole.

I Hjørring Kommune er der tæt samarbejde mellem en LMS område- og kulturkonsulent og Hjørring Musiske Skole.

Der indkaldes til årlige workshop af en kulturformidler, der har kontakt med lærerne, som står bag henholdsvis LMS-koncerter og KulturCrew ude på skolerne.

Efter workshoppen får KulturCrew udleveret uddannelsesbevis og er nu klar til at stå bag de kommende koncerter og arrangementer, der vil være på skolerne – i tæt samarbejde med deres KulturCrew-kontaktperson.

Af Tina Søndergaard

Skriv en kommentar......

Powered by BusinessCom