d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"En hyggelig muffin-aktion
med blokade i Hjørring

29. marts 2017 - kl.6:03 - af:

uddannelesesforbundet_600x250

Mandag den 3. april klokken 7.30 til 12 holder Uddannelsesforbundet en lille, hyggelig muffin-aktion foran A2B’s sprogcenter på Strømgade 6 i Hjørring.

Aktionens formål er at gøre opmærksom på, at lærerne hos A2B får lavere løn og ringere pensionsindbetaling end deres kolleger på andre sprogcentre. A2B er en del af koncernen AS3, som har et tocifret millionoverskud.

– Alt, hvad lærerne beder om, er en overenskomst, der sikrer sprogcentrets lærere samme vilkår, som deres kolleger på sprogcentre i øvrigt har – altså deres fortjente bid af kagen, siger Anna Konstantelos Birke, der er sektionsformand i Uddannelsesforbundet.

Derfor vil Uddannelsesforbundet dele muffins og kaffe ud til de forbipasserende ved centeret.

Baggrunden for blokaden
Uddannelsesforbundet har gennem længere tid og ad flere omgange forhandlet med A2B om en overenskomst. Men kort før nytår måtte Uddannelsesforbundet sammen med Lærernes Centralorganisation (LC) konstatere, at det ikke var muligt at nå til enighed med A2B.

Og derfor har LC fra årsskiftet indledt en blokade mod den private sprogcentervirksomhed.

Omfattende blokade
Blokaden betyder, at ingen medlemmer af Uddannelsesforbundet, Danmarks Lærerforening, Frie Skolers Lærerforening og Handelsskolernes Lærerforening må tage arbejde på et af A2B’s sprogcentre.

Desuden sympatiserer Dansk Magisterforening og Gymnasieskolernes Lærerforening (GL) med blokaden, hvilket betyder, at medlemmer der heller ikke må tage arbejde som danskunderviser hos A2B.

Blokaden er dog på ingen måde et mål i sig selv – målet er en overenskomst.

Fakta: Her er A2B’s overenskomst ringere
– Hos A2B har Uddannelsesforbundet set lønninger, der ligger op til 5.000 kroner under en sammenlignelig lærer.
– Hos A2B skal man selv indbetale fire procent til pensionsordningen, mens A2B indbetaler otte procent. Landets øvrige sprogcenterlærere har en pensionsordning på 17,3 procent, som er fuldt arbejdsgiverbetalt.

Om Uddannelsesforbundet
Uddannelsesforbundet er den faglige organisation for lærere, ledere, vejledere og konsulenter på almene og erhvervsrettede uddannelser for unge og voksne – for eksempel tekniske skoler, søfartsskoler, landbrugsskoler, designskoler, AMU-centre, VUC, sprogcentre, daghøjskoler, ungdomsskoler, produktionsskoler, jobcentre mv.

Se mere på www.uddannelsesforbundet.dk.

Kilde: Uddannelsesforbundet

Læs mere om Dansk Lærerforenings blokade her

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion

- en Fotoclick, Sæby produktion