d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Kultur og sport fremmer
bosætningen i kommunen

8. november 2017 - kl.13:41 - af:

valg claus nyt_600x250

Redaktionen har modtaget: Et veludviklet kulturtilbud, muligheder for sport og et godt bibliotekstilbud i kommunen betyder meget for, hvor folk vælger at bosætte sig. Det er ikke blot mavefornemmelser, men også et udsagn, der kan dokumenteres. Det kan man blandt andet se i denne undersøgelse – klik her

Giv borgerne kulturel næring.
Skal kommunen tiltrække de gode skatteborgere, skal vi sørge for, at vores kulturtilbud, herunder biblioteket, museer, sportstilbud og hverdagskulturen er veludviklet og tidssvarende.

Finkulturen giver overskrifter – hverdagskulturen giver gode borgere.

Næsten halvdelen af de adspurgte videreuddannede i undersøgelsen, som er flyttet inden for de sidste 10 år angav, at tilstedeværelsen af et godt kulturelt tilbud i kommunen betød noget ved valget af bopælskommune.

Vel at mærke de kulturtilbud, som kan bruges i hverdagen, ikke kun ved særlige lejligheder. Kulturen, som bl.a. biblioteker, kulturhuse og museer hele tiden stiller til rådighed for kommunens borgere.

Borgerne vil have læseoplevelser.
Kulturpolitik var stort set fraværende ved sidste valgkamp, men 80 procent angiver, at det er vigtigt at politikerne prioriterer, at bibliotekerne har ressourcer til at tilbyde gode læse- og kulturoplevelser til borgerne, at museerne er tilgængelige og at der er sports- og andre fritidstilbud i kommunen.

Af byrådsmedlem Claus Mørkbak Højrup (V)

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion