d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Nordjysk Ungdomssymfoni-orkester mødes i Sindal

24. januar 2018 - kl.12:48 - af:

Koncert_Sindal_7288_600x250

I den kommende weekend afholder Nordjysk Ungdomssymfoniorkester (NUS) stævne i Sindal. 80 børn og unge fra Nordjysk Ungdomssymfoniorkester mødes til weekendstævne på Sindal Skole. Ved stævnet får NUS besøg af MusikSAK fra Århus, og alle spiller med søndag, når stævnet kulminerer med en stor fælles koncert.

Dirigenten ved dette stævne er Samuel Matus, El Sistema-dirigent fra Guatemala. El Sistema er et princip inden for orkesterskoler, der er baseret på værdier som selvværd, fællesskab og tillid. Vært for stævnet er Hjørring Musiske Skole, som til hverdag arbejder med El Sistema-værdierne bl.a. i YoungCare Orchestra, som er en stor succes både musikalsk og på det personlige plan for de unge musikere.

Det er Kulturskoler i Nordjylland (KiN), der står bag Nordjyllands Symfoniorkester, og stævnerne går på tur mellem de nordjyske musik- og kulturskoler. Stævnet giver de unge orkestermusikere den fantastiske oplevelse af at være en del af et større symfoniorkester. Men det er også det sociale, der trækker, for de unge musikere hygger sig rigtig meget sammen, og mange af dem kommer igen og igen.

På repertoiret er blandt andet Brahms, Haydn og Strauss, og stævnet afsluttes med koncert i Sindal Hallen søndag kl. 14. Der er gratis adgang, og alle er velkomne.

FAKTA:

  • NUS – Nordjyllands Ungdomssymfoniorkester – henvender sig til alle unge i regionen, som spiller et orkesterinstrument, og som har spillet i flere år. Ved NUS-stævnerne har eleverne mulighed for at deltage i et fuldt udbygget symfoniorkester. Der afholdes tre årlige weekendstævner i NUS-regi samt et sommerstævne på 5 dage.
  • NUS er et produkt af det unikke samarbejde mellem de 10 musik- og kulturskoler i Region Nordjylland og er støttet af ”Den regionale Kulturaftale”. Lær mere om Kulturskoler i Nordjylland her.

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion