d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Børglum Kloster protesterer mod kæmpevindmøller

12. juli 2018 - kl.10:44 - af:

Børglum Kloster
 Udsigten til at få 150 meter høje vindmøller som nabo er for meget for ejere af

Børglum Kloster. Nu har han samlet 1.500 underskrifter ind, som allesammen protesterer mod planerne.

Derfor har han sammen med konen Anne Rottbøll startet en underskriftindsamling mod opsætningen af de nye vindmøller.

“Jeg er jo ikke imod vindmøller som sådan. Men efter jeg har overtaget stedet her fra mine forældre,har jeg det som min livsopgave, at jeg skal beskytte og passe på det. Og det er helt klart en del af det, at man skal kunne opleve naturen”, forklarer godsejeren.

1500 har skrevet under

Den nuværende vindmøllepark står 2,5 kilometer væk fra klostret og består af otte vindmøller, som alle måler 69 meter. Men hvis ejeren bag vindmølleparken får godkendt de nye møller, så vil Børglum Kloster snart få udsigt til otte møller på 150 meter i stedet for.

Og det er familien Rottbøll ikke alene om at være utilfredse med. I skrivende stund har deres underskriftindsamling været kørende i otte dage, og knap 1500 mennesker har været inde og skrive under på protesten.

“Jeg håber, det kan blive en form for løftestang, så vi kan få en diskusion med de politikere og embedsmænd, som har ansvaret. Så vi kan tale med dem om, at det her er noget, vi synes bør tages op til debat igen, og i øvrigt er vi ikke de eneste, der synes det”, siger Hans Rottbøll.

Underskrifter skal videre til politikere

Familien Rottbøll planlægger at aflevere resultatet af deres underskriftsindsamling til politikerne i Hjørring Kommune efter sommerferien. Det er nemlig dem, der senere på året skal tage stilling til, om de 150 meter høje vindmøller bliver en realitet.

Det sker blandt andet gennem en høringsperiode, hvor forskellige parter og interesserede kan komme med deres holdninger til projektet. Det bliver også først til den tid, at underskrifterne fra Børglum Kloster kommer til at spille en rolle.

“Hvis jeg skulle være lidt fræk, så vil jeg sige, at hvis vi hver gang vi fik en underskriftindsamling skulle stoppe med et vindmølleprojekt, så havde vi ikke fået nogle vindmøller op overhovedet. Men selvfølgelig gør det indtryk. Den underskriftsindsamling tager vi selvfølgelig gerne imod, og den vil indgå i den politiske behandling, når den tid kommer, lyder det fra formanden for teknik- og miljøudvalget i Hjørring Kommune”, Søren Smalbro (V).

Hvis de nye vindmøller bliver en realitet, vil de kunne forsyne hvad der svarer til 29.000 husstande med strøm.

Kilde: Tv2 Nord

En kommentar til: “Børglum Kloster protesterer mod kæmpevindmøller”

  1. Aase Jensen den: 12 juli - 2018 11:08

    Hvis jeg skulle være en anelse fræk, så virker Søren Snalbros kommentar noget arrogant – som indfødt Vendelbo og fra området, har vi til vane at værne om vores kulturarv. Det kan godt være Hjørring kommune får rigtig mange penge fra fonden der sætter Møller op, men hvad hjælper det Børglum kloster og området deromkring.
    Vi fik Møller op som naboer, og Hjørring kommune modtog over 1 mill af ejere konsortiet, de penge skulle bruges til lokale tiltag, men kun en brøkdel gik til lokal området, selv om en skole i Poulstrup søgte midler, blev det afslået.
    Så kunne være lidt mere fræk at påstå Hjørring kommune er til falds for gylden Manon, og blæser højt og flot på kulturarv og lokale tiltag.
    God sommer

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion