d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Nu tror je’, det er på ti’j, vi holder en bette pause

17. september 2018 - kl.16:56 - af:

Børglum Kloster

Sådan sagde borgmester Arne Boelt, da han på byrådsmødet den 26.10. 2016 afsluttede punktet om at bringe stiftets veto mod møller mellem Sdr. Rubjerg og Vejby for erhvervsministeren.

Udsagnet burde være mottoet for kommunens vindmølleplaner i den kommende tid. En bette pause kunne give kommunen mulighed for at gennemtænke, hvordan den sidste del af dens store vindmølleplan skal implementeres. Som det er forløbet indtil nu, har det været et rent tilfældighedsspil, hvor møllerne kom op at stå.

Politikerne gav sig selv lidt frist, da de erklærede, at der ikke skulle planlægges møller i hele 2017. Det gjorde man så bare i kulissen.  Og nu er der fuld damp på.

Det er som om, valgåret blot har givet ny næring til et projekt, som nu er vendt tilbage i en tilsyneladende mere levedygtig, men ligeså hæslig version.

Rent geografisk er det pågældende landbrugsområde beliggende midt i en perlekæde at små landsbysamfund, som alle vil blive negativt påvirkede af møller af denne størrelse. Det er svært at se, at der skulle være nogen positiv gevinst for området på både kort og lang sigt.

Det vil blive tiltagende uattraktivt at købe huse i denne perlekrans af landsbyer. Huspriserne vil falde og folk vil blive stavnsbundne.

Det er ærgerligt – især nu, da der faktisk er en tendens til at unge børnefamilier gerne vil flytte på landet og bosætte sig der. Det vil eventuelle møller spænde ben for.

Alle taler om, at det vil generere arbejdspladser og dermed skattekroner. Ja, men ikke nødvendigvis til Hjørring Kommune. De kan ligeså godt ende i Hjørrings nabokommuner eller måske endda længere nede i landet.

Men det værste er nok, at netop det område, som nu i planen er døbt ”området mellem Sdr. Rubjerg og Vejby” men ligeså godt kunne hedde ”området mellem Sejlstrup Kirke og Børglum kloster”, – netop det område er også en af de store turistmagneter.

Jeg tror ikke, at der findes nogen Vendelbo, som ikke glæder sig over den flotte gamle kulturinstitution, Børglum Kloster. Det er en landskabsmarkør på linje med Rubjerg Knude og fyret og Klanghøj med Vennebjerg kirke.

Kunne der ikke være en idé i at beskytte indsynet til netop disse turistattraktioner til gavn og glæde for et erhverv, som også tjener penge ind til Hjørring Kommune? Hvis du er enig, så klik ind på dette link og skriv under.

Det må være muligt at skaffe de sidste TJ vindmølleenergi ved at opstille møller langs motorvejen eller ude på havet.

Det må også være i politikernes interesse at beskytte de borgere, hvis liv udfolder sig i dette unikke område mod gener og en endnu ikke tilbagevist risiko for slagtilfælde og blodpropper.

Hanne Drejergaard Kjeldsen
Formand for Sejlstrup Menighedsråd

Foto: Arkivfoto

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion