d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Hjørring skal være fri for heliumballoner

16. november 2018 - kl.9:50 - af:

Balloner_TV2Nord_600x250

Heliumballoner ser flotte ud, når de flyver til vejrs, men ballonerne kan have konsekvenser

for dyr og natur. Derfor har Teknik- og Miljøudvalget i Hjørring Kommune valgt at foreslå byrådet at forbyde heliumballoner til kommunale arrangementer.

– Det er vigtigt, at vi gør noget, for vi har et ansvar som kommune for at sikre, at naturen ikke forurenes,

siger Laila Zielke (S) fra Teknik- og Miljøudvalget. Hun er medlem af KIMO (Kommunernes Internationale Miljøorganisation), og det er hende, der har stillet forslaget til udvalget.

Problemet med heliumballoner er, at  ballonerne bliver spredt i mange stykker, når de sprænger. Stykkerne daler til jorden, og herefter kan de blive spist af dyr. Plasticen fra ballonerne kan også ende i havet, hvor fisk og fugle kan spise det.

Forbud i flere kommuner

Onsdag var der møde i Hjørring Kommunes Teknik- og Miljøudvalg, hvor sagen blev drøftet. Udvalget blev enige om at gå videre med forslaget til byrådet.

Hvis forbuddet mod heliumballoner vedtages, så skal det kun gælde i kommunalt regi. Det vil sige, at borgere og private firmaer og arrangører stadig kan sende heliumballoner op, hvis de har lyst.

Hjørring Kommune er den første nordjyske kommune med et forbud mod heliumballoner. Kommunen tilslutter sig med forbuddet en række kommuner i Danmark og Norge, som allerede har forbudt heliumballoner.

Teknik- og Miljøudvalget har indstillet forslaget til byrådet, som skal stemme om det til næste byrådsmøde den 28. november:

– Jeg håber, det bliver vedtaget, og det regner jeg også med, siger Laila Zielke (S) fra Teknik- og Miljøudvalget.

Kilde og foto: TV2Nord

En kommentar til: “Hjørring skal være fri for heliumballoner”

  1. JS den: 17 november - 2018 21:26

    Hvordan kan plastic ende i naturen, når balloner er lavet af gummi?

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion