d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Kære politikere: Hvornår er nok – nok? Spørger SafeVent

15. december 2018 - kl.2:17 - af:

SAFE VENT avisfoto

Den innovative virksomhed SafeVent i Hjørring gør op med personskader som følge af brand, der kan forekomme i bl.a. ældreboliger landet over.

Antallet af dødsbrande i Danmark taler næsten for sig selv.

Hvert år dør 70-80 mennesker i brand. Størstedelen af denne gruppe er over 67 år.

Mange af disse dødsfald kunne være undgået, hvis brandslukningen var der!

Safevent, der holder til i Hjørring, står med et af markedets mest effektive produkter i forhold til brandsikring og brandslukning på plejehjem, institutioner, hospitaler, arbejdspladser, private hjem og lignende steder.

Lokal virksomhed
Rene Hvidkær Jørgensen, som bor i Hjørring, er grundlæggeren af den unge virksomhed, der allerede nu rækker ud over landets grænser.

Med baggrund i mange års erfaring i forbindelse med brandforebyggelse og sikring under specielle og ofte omskiftelige forhold – af især virksomheders produktion og bygninger, kom idéen om et mobilt vandtåge anlæg fortæller René.

Ideen udviklede sig, og i dag er produktet ikke længere et produkt der kun sikrer virksomheder – produktet er videreudviklet, og står som et af markedets stærkeste produkter i forhold til at beskytte og sikre mennesker både i private hjem og i offentligt regi.

Hjørring på landkortet

Som front figur i SafeVent står Nikolaj Andersen, og han brænder for at få Hjørring på landkortet.

Nikolaj arbejder især på at få landets kommuner til at blive opmærksomme på de muligheder, som Safevent bringer i forhold til sikring af de udsatte borgere og plejepersonale.

– SafeVent’s effektive produkt, hedder SafeGranny – og er et vandtågeanlæg, der slukker en brand hos en borger på blot 10 sekunder. Tilmed uden store vandskader, hvilket betyder at vi redder liv, mindsker personskader samt mindsker skader på materielle ting – noget som først og fremmeste giver de udsatte og de udsattes pårørende ro i sindet men også noget der burde give kommunalt ro da vi også reducerer kommunens udgifter” – fortæller Nikolaj.

Direktør René Hvidkær Jørgensen udtaler – sikkerheden på dagens plejeboligerne lever ikke altid op til de brandkrav der stilles. Der gives ofte dispensationer på grund af ydre omstændigheder, men desværre ikke for direkte at sikre borgerne og personalet.

– De mobile sprinkler systemer der ses på markedet i dag, og benyttes de fleste steder slukker ikke branden – de holder branden nede indtil brandvæsnet ankommer og gør slukningsarbejdet færdigt.

– Dette betyder at mennesker ofte kommer til skade, og i værste tilfælde, som i Norddjurs kommune, at det ender med fatale konsekvenser.

– De materielle skader er også til at få øje på, da de ældre slukningsanlæg i kombination med det endelige slukningsarbejde oftest medfører store vandskader, slutter René Hvidkær Jørgensen.

Med et SafeGranny anlæg slukkes en brand på 10 sekunder, det beskytter optimalt de svageste i vores samfund, og er tilmed samfundsbesparende.

Læs mere her: SafeVentSafegranny

Kilde & foto: SafeVent

 

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion