d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Packotech i Hjørring sætter robotterne i arbejde

28. februar 2019 - kl.8:18 - af:

Erhverv Hjørring Parkotec 600x250

Robotterne er dybest set dumme. De skal programmeres og placeres i nøje tilpassede omgivelser.

Så er de til gengæld fremragende til at erstatte mennesker til løsning af trivielle opgaver.

Daniel Moltsen, der oprindelig er udlært elektriker fra Lytzen A/S i Hjørring, har det meste af en snes års

erfaring med digitaliseret automatisering af produktion.

Sidste år besluttede han at blive selvstændig, og i august rykkede han sin iværksætter-virksomhed Packotech ind i et hjørne af det store og ellers tomme Bullboard-kompleks i industrikvarteret i det sydøstlige Hjørring.

Indretning af kontor og værksted i de gamle lokaler er stadig i gang parallelt med, at Packotech har fuld fart på med aktiviteterne.

Egentlig ville Daniel Moltsen arbejde som konsulent på området. Men en stor norsk kunde opfordrede ham til også at udføre den praktiske produktion af robot-installationerne. Og da kunden tilmed tilbød at finansiere de nødvendige investeringer, slog Daniel Moltsen til.

Nu foregår arbejdet hos Packotech på den måde, at Daniel Moltsen og hans medarbejdere projekterer robotiserede anlæg, bygger og tester dem på værkstedet i Hjørring, piller dem fra hinanden igen og stiller dem op hos kunden.

Robotterne leveres af japanske Fanuc, som er verdens største producent af industrirobotter.

Der er p.t. fem medarbejdere i Packotech, heraf én lærling. Daniel Moltsen benytter desuden i vidt omfang underleverandører til specialiserede opgaver.

Packotech tilbyder anlæg fra de allermindste til en pris fra omkring 300.000 kr. og til anlæg med mange robotter i en investeringsklasse på 12 – 15 mio. kr. Virksomheden har kunder i hele Skandinavien i kraft af et omfattende netværk, som Daniel Moltsen har bygget op i sine mange år i automatiseringsbranchen.

Kilde & foto: Erhverv Hjørring

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion