d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"



Frilandsvejens Slagter: Påskelam og oksekød i verdensklasse

16. april 2019 - kl.9:07 - af:

Frilandsvejens Slagter Påske 600x250

Der er travlt op til påske i en slagterforretning, noget Flemming fra Frilandsvejens slagter kan skrive under på.

– påske er en dejlig og altid spændende tid på året – også selv om vi har travlt.

Påskeforberedelserne er på plads og det er påskens udbud også.

Påskelam

Det vi sælger mest af i påsken, er vores meget lækre påskelam, som har hygget sig og haft det godt på græs i omegnen af Saltum

Vi har mange forskellige udskæringer af lam, fortæller Flemmimg bl.a. lamme kølle, fyldte lammeculotter, lamme koteletter, Lammechops med og uden marinade, hakket lammekød, fyldt lammeryg, og så laver vi selvfølgelig også vores egen lammerullepølse med salt og peber, som er kogt i egen suppe.

Wagyu Angus 

Er man ikke til lam har Flemming andre gode bud på hvad en lækker påskemenu kan bestå af bl.a. “verdens bedste oksekød”.

Dalgaard Angus er gået sammen med Benedikte og Søren Ernst Madsen i et projekt med den japanske race Wagyu.

Den unikke kombination af den japanske Wagyu og Angus giver et helt specielt, mørt og saftigt stykke kød.

Fedtsammensætningen fra Wagyu er nemlig anderledes end ved almindeligt oksekød. Det er dokumenteret, at fedtet i Wagyu racen indeholder et højt antal af Omega 3 og 6 fedtsyrer – altså de sunde fedtstoffer.

Det betyder at fedtet har en meget lavere smeltetemperatur end fedtet i oksekød som vi kender det, så udtrykket “smelter på tungen” kommer her til sin ret.

Rygterne siger at slagterdyrene dagligt får massage og øl for at opnå den specielle fedtmarmorering!

Prøv bl.a en højrebsbøf, det er altså en helt unik oplevelse, afslutter Flemming mens han giver os denne opskrift på en nem og let påskeanretning:

Lammefrikassé med varme krydderier og rawfoodsalat

Ingredienser

  • 800 g lammekød i tern
  • 3 tsk. spidskommen
  • 3 tsk. raz el hanout
  • 3 kviste rosmarin
  • ½ blomkål
  • ½ broccoli
  • 2 spsk. citronsaft
  • Salt og peber
  • ½ granatæble
  • 1 pakke tortilla pandekager

Opskrift til 4 personer

Lammekødet ristes godt af på en varm pande. Krydderierne drysses over og steges med i et par minutter.

Rawfoodsalat

Blomkål og broccoli blendes i en foodprocessor eller rives på et råkostjern og smages til med salt og peber samt citronsaft.
Granatæblekernerne pilles ud af skallen og vendes med blomkål og broccoli.

Tortilla pandekagerne varmes hurtigt i et par minutter på en varm grill.

Server retten med en god dip og et køligt glas hvidvin til.

Frilandsvejens slagter lam wrap 400x600

 

 

 

 

Skriv en kommentar......







- en Fotoclick, Sæby produktion

- en Fotoclick, Sæby produktion