d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Små børn i Hjørring Kommune tager på hjerneekspedition

18. april 2019 - kl.5:38 - af:

HJbib hjerne 600x250

Kommunens mindste børn og deres pædagoger kan nu blive klogere på, hvordan vores hjerner arbejder og hvad vores hjerner består af.

Takket være et nyt børnehaveprogram fra Forskningens Døgn kan børnehaver i Hjørring Kommune gå på det lokale bibliotek og låne en formidlingskuffert med smagsprøver på naturvidenskab i børnehøjde.

Hvordan vi kan se, hvad andre føler? Hvad sker der, når vi bliver bange? Hvad er hjernen bygget af? Det er nogle af de spørgsmål, børnehavebørn og deres pædagoger i Hjørring Kommune nu kan søge svar på sammen.

To formidlingskufferter med titlen ”Hjerneekspeditionen” står klar til udlån på Hjørring Bibliotekerne med sjove science-aktiviteter for børn i daginstitutionerne i alderen 3-6 år. Sammen med Milo og den lille hjælper, dronen Duno, kan børn via en fortællebog tage på ekspedition til menneskets hjerne og undersøge hvad hjernen er, hvordan hjernen arbejder, og hvordan den bruger sanserne til at opfatte og tolke verden.

Formidlingskufferten er en del af børnehaveprogrammet under den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn. Formålet med programmet er at give børnene en smagsprøve på naturvidenskabelig forskning ved at inspirere dem til at undersøge og udforske på en kreativ måde med lege, spil, sang, historier og små eksperimenter.

Natur, udeliv og science
Kuffertens indhold tager udgangspunkt i børnenes egen hverdag og kan samtidig være en hjælp til pædagogerne til, hvordan der kan arbejdes med og tales om dette tema i daginstitutionerne.

– Uanset om de mindste ser en bænkebider eller opdager at vandet er frosset i spanden, så er de første naturoplevelser i barndommen også vejen til den første erfaring med naturvidenskabelig tænke- og analysemåde. Og når børn undrer sig, skal de voksne øve sig i at lytte, anerkende og være klar til at gribe spørgsmålene, siger lektor på Københavns Professionshøjskole Thorleif Frøkjær, som forsker ibørnslegende tilgang til sciencefænomener.

Daginstitutioner kan låne formidlingskufferten gratis i mindst 30 dage på de biblioteker, der er tilmeldt programmet. 125 biblioteker landet over har tilmeldt sig, og kufferten kan lånes de fleste steder allerede nu eller senest fra d. 24. april.

Tilbuddet er der lige så længe, kufferterne kan holde.

Børnehaveprogrammet er udviklet i et samarbejde mellem Københavns Kommune, Børne- og Ungdomsforvaltningen, Centralbibliotekernes Børne- og Ungetovholdernetværk og Forskningens Døgn under Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Du kan læse mere om børnehaveprogrammet lige HER.

Og finde oversigten over de biblioteker, hvor daginstitutioner kan låne en formidlingskuffert HER.

For yderligere oplysninger, kontakt:
Kommunikationskonsulent i Uddannelses- og Forskningsministeriet, Nynne Jespersen Lee
Tlf: 7231 8207, e-mail: nljl@ufm.dk
Projektleder for Forskningens Døgn, Lisbeth Rosenørn,
Tlf: 7231 8312, e-mail: lro@ufm.dk

Foto: Søren Kjeldgaard, Forskningens Døgn

HJ BIB hjerne 1 600x400HJ bib hjerne 3 600x400Hjbib 2 hjerne 600x400Hjbib hjerne 5 600x400

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion