d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"



10.000 kvm skole i Vrå inspireret af naturen og skoven

20. april 2019 - kl.5:32 - af:

Vrå skole 600x250

“Det er bæredygtigt hele vejen igennem og tænker bæredygtighed helt ind i den pædagogiske brug af skolen

– sådan lyder et uddrag fra dommerbetænkning.

Efter flere års forberedelse satte Hjørring Kommune spaden i jorden til det største egenfinansierede byggeri i kommunens historie, ugen før Palmsøndag.

Vrå Skole og Børnehus er et unikt projekt, som med sin placering i direkte forlængelse af Idrætscenter Vendsyssel samler en bred vifte af tilbud til hele byen – på tværs af alder og interesser.

Mai-Britt Beith, formand for kommunens Børne- Fritids- og Undervisningsudvalg, holdt tale forud for spadestikket, og hun udtrykte stor glæde ved, at byggeriet nu for alvor kan begynde:

– Lige her skal vi bygge skole, børnehave, vuggestue, legestue for dagplejen, musikskole, ungdomsklub, bibliotek og idrætshal. Vi skal bygge et samlingssted for alle i Vrå.

Vi har gjort klar til det i tre år, og nu går vi i gang. Jeg glæder mig til at følge byggeriet.

At alt er samlet under samme tag skal bidrage til naturlige og trygge overgange for børnene og sikre inkluderende fællesskaber med fokus på leg, læring, trivsel og udvikling.

Naturen som omdrejningspunkt

Projektet er tegnet af AART Architects i samarbejde med JAJA Architects. Søren Jensen er rådgivende ingeniør. Arkitekturen er inspireret af naturen, og skoven er et særligt karaktergivende element inde såvel som ude. Byggeriet bliver DGNB guld-certificeret.

NCC er valgt som råhusentreprenør på opgaven, og entreprisen udgør 80 mio. kroner ud af projektets samlede budget på 178 mio. kroner. Hjørring Kommune udbyder det resterende arbejde i fagentrepriser. De første kommer i licitation inden sommer.

Tæt samarbejde med Idrætscenter Vendsyssel

Den nye skole får plads til 5-600 elever, mens der kan være ca. 170 børn i alderen 0-6 år i børnehuset. Det samlede byggeareal er på ca. 10.000 m2 og dertil kommer udearealer og 180 nye parkeringspladser.

I byggeriet indgår også en ny idrætshal, som Idrætscenter Vendsyssel opfører og finansierer.

– Jeg vil gerne rette en stor ros til kommunen for at turde samarbejde med os. Det har været en lang, men spændende proces. Tak fordi I har sat tid og ressourcer af til, at vi kan gøre det her sammen, sagde bestyrelsesformand i Idrætscenter Vendsyssel, Torben Fisker, inden det blev tid til at sætte spaden i jorden.

Hvis alt går planmæssigt, kan skole og børnehus tages i brug omkring årsskiftet 2021-2022. Den nye idrætshal ventes dog færdig allerede i slutningen af 2020.

Læs mere om projektet og find visualiseringer lige HER.

Vrå Skole åbner for nye perspektiver på at stimulere børns evne og lyst til at lære.

Det sker ved at sammentænke læring og landskab, så børn kan lege og lære i et komplet økosystem, der forandrer sig over tid – i løbet af dagen og året og med tiden.

Vrå Skole er et unikt projekt, der sætter fokus på børns leg, læring og udvikling og samler en bred vifte af tilbud for byens borgere på tværs af alder. Som del af skolen opføres således et børnehus samt tilhørende bibliotek, idrætshal og udendørs aktivitetslandskab – alt sammen i tæt samspil med de naturskønne omgivelser.

Unikt for projektet er samspillet mellem læring og landskab. Det bygger på en bæredygtig ambition om at skabe et komplet økosystem for leg og læring. En ambition, som er omsat til et lege- og læringslandskab, hvor skoven bliver til skolen og omvendt. Ude og inde smelter sammen, så skolen opleves som ’Læringsskoven’, hvor kultur og natur, pædagogik og bæredygtighed, mødes i et nærværende og nytænkende læringsmiljø.

Strukturelt er skolen opbygget af klynger omkring et hjerterum. Som det samlende torv forener rummet både landskabet, ankomsten og klyngerne med idrætshallen, biblioteket, børnehuset, fagområderne og klassetrinnene i et åbent og stemningsfuldt greb. Læg dertil, at to indre gårdhaver giver rummet en let, lys og levende karakter samtidig med at underopdele det i en række klart definerede zoner.

Vrå skole 600x400 1Vrå skole 600x400 2 Vrå skole 600x400 3Vrå skole 600x400 4Vrå skole 600x400 5

Skriv en kommentar......







- en Fotoclick, Sæby produktion

- en Fotoclick, Sæby produktion