d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"AVV Nordjylland nomineret til prestigefyldt verdensmålspris

7. maj 2019 - kl.5:17 - af:

AVV 600x250

Cykelværksted. Gamle mursten. Tekstil- og polstringsværksted. Kludeværksted. Et hårde hvidevareværksted.

Dét er ikke noget, man normalt forbinder med et affaldsselskab.

Og netop derfor er Affaldsselskabet Vendsyssel Vest (AVV I/S) nomineret til en verdensmålspris.

AVV arbejder i det daglige med flere af FN’s 17 verdensmål.

Arbejdet tjener til særlig god inspiration for andre selskaber i Danmark. Det mener Dansk Affaldsforening, der netop har offentliggjort nomineringen til deres prestigefyldte verdensmålspris.

– Vi kan se, at jordens ressourcer er pressede. Og derfor vil vi gerne bidrage at handle og gøre noget.

Det er først når verdensmålene kommer ud og leve, at de får reel effekt. Netop derfor tror jeg, at Dansk Affaldsforening finder vores arbejde mod opfyldelse af et eller flere af FN’s Verdensmål så vigtigt, at vi er nomineret til prisen, siger Steen Madsen, direktør i AVV.

Steen Madsen peger på, at AVV har igangsat en række aktiviteter, der udnytter værdierne i affaldet. Det handler om at skabe nye produkter gennem genbrug- og upcycling.

Samtidig skaber AVV social-økonomiske arbejdspladser. Det hele gør de under brandet Godt gjort, der forener de tre elementer af bæredygtighed; det miljømæssige, det sociale og det økonomiske.

– For AVV handler bæredygtighed om at tage et socialt ansvar og bidrage til at løfte lokale udfordringer med affald, ressourcespild, arbejdsløshed, ulighed og integration, siger Steen Madsen.

Se også AVV’s film om deres bidrag til Dansk Affaldsforenings Verdensmålspris 2019: Mennesker, miljø og mening.

FAKTA OM GODT GJORT

Med Godt gjort samler AVV en række nyere forretningsaktiviteter, der udnytter værdierne i affaldet til skabelse af nye produkter gennem genbrug- og upcyclingsaktiviteter og som samtidig skaber socialøkonomiske arbejdspladser.

Her kan borgere på kanten af arbejdsmarkedet være med til at istandsætte, re-designe og skabe produkter, der ellers ville være endt som affald, så det i stedet bliver til nye værdier.

Ved at bringe de menneskelige ressourcer sammen med de materielle, kan der tilrettelægges opkvalificeringsforløb for borgere, som af den ene eller anden grund ikke er klar til at varetage et almindeligt job.

AVV I/S affald@avv.dk
Mandøvej 4 www.avv.dk
9800 Hjørring Tlf. 9623 6644

AVV 2 600x400AVV 3 600x400

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion