d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Rasmus Prehn: Med morgentoget fra Hirtshals

10. maj 2019 - kl.10:16 - af:

Rasmus Prehn Hirtshals 600x250

Af Rasmus Prehn, medlem af Folketinget for Socialdemokratiet, opstillet i Hjørring Kredsen.

Som socialdemokratisk transportordfører er det vigtigt for Rasmus Prehn at følge de danske transportforhold tættest muligt.

Som en del af valgkampen valgte den lokaltopstillede socialdemokrat at tage med toget 07:32 mod Hjørring

fra Hirtshals Station.

– Det giver en god og nyttig mulighed for at tale med passagererne. Samtidigt med, at jeg selv oplever servicen på nærmeste hold, oplyser Rasmus Prehn

Toget der kørte rettidigt ud af Hirtshals blev hurtigt fyldt med en god blanding af unge, midaldrende og ældre. Nogle skulle på uddannelse andre på arbejde. Den venlige lokofører måtte hjælpe en familie med at stille en barnecykel rigtigt, så den ikke kunne genere nogen.

Rasmus Prehn udtaler: “Dejlig oplevelse at tale med passagererne på turen. Folk er simpelthen så søde og positive, det er en fornøjelse. De fleste er godt tilfredse med Nordjyske jernbaner. God service, siger de.”

Der er dog også problemer og utilfredshed måtte Rasmus Prehn erfare.

“Der kan være problemer med forsinkelser. Bl.a. så man ikke kan nå den videre forbindelse til Frederikshavn. Andre påpegede den manglende information, når der er forsinkelser mm.”. Forklarer Rasmus Prehn.

Da toget vendte og kørte retur til Hirtshals – og folk faktisk nåede Frederikshavnstoget – fik Prehn lejlighed til at tale kort med lokoføreren.

“Han fortalte, at toget kan blive lidt forsinket, hvis flere stiger på på de små stationer end beregnet – man skal jo trykke på knappen for at få toget til at stoppe. Men den køber jeg ikke uden videre. Jeg tænker det må kunne løses med lidt ekstra minutter i køreplanen.
Det vil jeg foreslå Nordjyske Jernbaner og NT.” Argumenterede Rasmus Prehn.

Lokoføreren viste Rasmus Prehn flere APPs og hjemmesider med information.

“Sagen er altså ikke nødvendigvis manglende information, men at nogle ikke ved, hvor de skal finde den – det er også en opgave at sprede informationen mere ud.” Fortsætter Prehn.

Men togturen var ikke kun alvorlig trafiksnak. Der blev tid til mange små hyggelige samtaler og meningsudvekslinger.

“Jeg mødte en masse forskellige og søde mennesker. Her i blandt en bibliotekar, der ønskede sig mere politisk materiale sendt ned på biblioteket. Det er vi i gang med at løse nu.

En hel skoleklasse på vej til English House i Hirtshals. Samt ikke mindst en engageret ung pædagogstuderende, der skulle af i Emmersbæk for at deltage i en uddannelse som hestemassør. Tænk en gang, jeg anede ikke sådan en uddannelse fandtes” slutter Rasmus Prehn, der påtænker flere ture på andre tidspunkter.

Se HER  Prehns video fra i morges.

I eftermiddag fra 1530 står Rasmus Prehn foran Føtex i Hjørring. Og i morgen fra klokken 10 sammen med borgmester Arne Boelt foran Rema i Sindal.

 

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion