d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Borgerne i Sæsing havde ønsker til Statsministeren

14. maj 2019 - kl.11:59 - af:

Lars Løkke sæsing 600x250

Valgkampen får som kendt politikerne til at tage rundt i det meste landet, og mandag betød det, at den lille nordjyske by Sæsing for første gang fik besøg af en statsminister.

Mandag var en særlig dag i Sæsing

– Vi er langt fra København, så det er flot, at han vil komme, siger Kaj Boelt Kristiansen, der er pensioneret

og bor i Sæsing.

Statsminister, Lars Løkke Rasmussen, valgte mandag nemlig at kigge fordi den lille nordjyske by. Og det er første gang nogensinde, at Sæsing har haft besøg af en Statsminister.

Lars Løkke Rasmussen holdt mandag aften vælgermøde i byen, og vi var med rundt i byen for at høre, hvad borgerne i Sæsing siger til besøget.

– Det må jo være fint og godt for byen, siger Kaj Boelt Kristiansen.

Sæsing er en lille by med 100 huse. Der er ingen butikker eller supermarkeder, men byen har en bedemand og en mekaniker.

– Statsministeren til Sæsing! – det er godt nok lidt vildt – det er jo en lille by. Man ville nok have troet, at han ville have valgt noget andet og noget større, siger ejer af byens mekaniker, Lundholms Auto, Michael Lundholm.

Michael Lundholm flyttede til byen i 2011, da han startede som selvstændig.

– Jeg er ikke presset så hårdt på husleje-delen, som man er, hvis man lejer et værksted i Hjørring eller andre steder. Det er nogle helt andre priser, siger Michael Lundholm.

Ikke alt er lutter glade dage i Sæsing

Selvom han er glad for livet Sæsing, så er der flere ting, der kunne være nemmere.

– Vi kan ikke få noget hjælp til at drive noget erhverv herude. Renterne er også højere, end hvis du kommer til storbyen. Det håber jeg, at der kommer lidt fokus på, at vi kan få noget hjælp til, siger Michael Lundholm.

Kaj Boelt har boet i Sæsing siden 1983.

– Der var der to købmænd og cykelhandlere – det er væk det hele, siger Kaj Boelt.

Derfor håber Kaj Boelt, at Statsministeren vil fokusere på livet i de mindre byer i valgkampen.

– Der skal være nogle til at holde det pænt i byen og forhaverne – ellers er der jo slet ingen, der vil flytte til Sæsing. Det tror jeg ikke, Lars Løkke gør noget ved, siger Kaj Boelt.

Vælgermøde i Kulturcenter Vendsyssel med Løkke

Mandag aften stod så vælgermødet, og her kunne Lars Løkke give borgerne deres svar:

– Vi er fuld gang med at skabe bedre vilkår i hele landet. Der er fremgang i alle landets kommuner. Vi har udflyttet arbejdspladser; vi har liberaliseret planloven; vi lavede en landbrugspakke, der skabte noget ny optimisme i landbrugserhvervet, og det vil vi holde fast i. Vi har lavet udvidet pendlerfradrag, vi har lavet landevejsprincippet til de små øer, så vi er et parti og en regering, der kærer sig om de små samfund, sagde Lars Løkke Rasmussen (V).

Hvis du får magten, vil du så arbejde for mere decentralisering for at få mere liv ud i de små landsbyer?

Ja, hvis man for eksempel tager sundhedsområdet, så har vi jo lagt en færdig plan frem, som betyder, at vi får nogle stærke sundhedsfællesskaber med et tættere samarbejde med den almene praksis og kommuner og sygehusene.

I Nordjylland bliver der penge til fire akutberedskaber og nye moderne sundhedshuse tæt på, hvor folk bor, siger Lars Løkke Rasmussen (V).

Kilde og foto: TV2Nord

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion