d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Alternativet indtager Klitmøller: – Vi vil gerne surfe i et rent hav

7. juni 2019 - kl.8:37 - af:

Alternativet Klitmøller 600x250

Selvom Alternativet mister fire mandater i Folketinget, vinder partiet vælgere i Klitmøller.

Mens Alternativet går massivt tilbage i hele landet, så vinder det frem i Klitmøller.

Casper Lyhne Henriksen er surfinstruktør i Klitmøller, og i går var han ikke i tvivl om, hvor han skulle sætte sit kryds.

– Jeg stemte på Alternativet. Jeg synes grundlæggende, at de har nogle gode principper og mærkesager.

– Vi skal leve på en måde, så planeten kan holde længere, siger surfinstruktøren.

Og han er ikke den eneste fra området med de tanker. Næsten hver tiende vælger i surferbyen har nemlig sat sit kryds ved Alternativet – helt præcist ni procent.

– Jeg tror det handler om, at vi er naturmennesker, og vi bruger naturen meget. Vi kan godt lide at komme ud og surfe i et rent hav og komme ned til en ren strand, siger Casper Lyhne Henriksen, der står på stranden i Klitmøller.

Til sammenligning har partiet kun fået omkring 1 procent af stemmerne i nabobyerne Vorupør og Hanstholm.

Alternativet i byrådet
Ved sidste kommunalvalg fandt Alternativet hele den lange vej til byrådssalen i Thisted Kommune.

Og her fik Joachim Plaetner Kjeldsen en plads i byrådet. Hvis man spørger ham, giver det rigtig god mening, at mange af de lokale stemmer på Alternativet.

– Mange af dem, som kommer hertil for at surfe og trækker familie og venner hertil, de kommer jo typisk fra Sjælland og de større byer, hvor Alternativet har stået stærkt.

– Så de har måske en lidt større bevidsthed om bæredygtighed og hele den grønne dagsorden, siger Joachim Plaetner Kjeldsen fra Thisted Byråd.

Alternativet har mistet sit mandat i Vestjyllands Storkreds, men spidskandidaten i Nordjyllands Storkreds er sikret en plads i Folketinget.

“Vi kan godt lide at komme ud og surfe i et rent hav og komme ned til en ren strand” – Casper Lyhne Henriksen, Surf Instruktør, Klitmøller

I alt stemte 661 vælgere i Klitmøller.

Kilde & foto: TV2Nord

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion