d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Din krop fortjener din fulde opmærksomhed og kærlighed

10. juni 2019 - kl.1:17 - af:

Natur blade 600x250

Juni er opkaldt efter Jupiters hustru, Juno, som er ægteskabslykkens gudinde.

Hun bliver også kaldt Himlens og Jordens dronning – eller Skærsommer.

Juni måned trækker os helt automatisk ud i det fri, og i gang med sysler og aktiviteter udenfor – noget din krop elsker, særligt den nærende og energigivende ilt.

Vi er i dag meget nemt, meget stillesiddende og meget nemt, meget indenfor – noget vores krop og alle vore celler er knap så taknemlige for, hver eneste celle i kroppen skriger på ilt.

Vore celler udgør hele vores krop. Vi er hver især og hver eneste dag chef for en “pænt” stor virksomhed med i gennemsnit 100 billioner ansatte celler, som holder liv i os med helt specifikke og individuelle arbejdsfunktioner.

Vore celler udgør det vi er og den vi er. De agerer som os mennesker, de påvirkes af det miljø vi befinder os i, de kommunikerer med hinanden, de lytter og reagerer på vores tanker og følelser, på den mad vi spiser og af de mennesker vi omgiver os med.

De arbejder for os 24 timer i døgnet, og de lever eller overlever i forhold til det vi byder dem.

Vi er er deres chef! Deraf yderst vigtigt at vi er den gode leder – og vigtigt at vi giver vore “medarbejdere” de bedste arbejdsbetingelser.

At spise sundt, er ikke altid helt nok – sundhed er mere end blåbær og broccoli i forhold til din sjæl og dit indre liv.

Hvis vi går rundt med stress, bekymringer, har begrænsende tanker og overbevisninger om os selv, hænger fast i fortiden, er i et usundt parforhold eller er i et arbejde vi mistrives i, så har vore celler det på samme måde – de trivedes heller ikke, hvilket betyder at de ikke arbejder optimalt.

Forsøg, at give dine celler et gunstigt arbejdsmiljø med positive tanker og positive følelser. Elsk dine celler, værdsæt og påskøn dem og dig selv, og giv dem og dig selv en flot løn – bestående af god og nærende mad, optimal søvn, frisk luft, fysisk aktivitet i det fri og et roligt indre.

Vi har brug for luft – ILT

Vore celler har brug for ilt – meget ilt – og gerne den ilt, vi har lige udenfor døren.

Alle celler i vores krop forbruger ilt hele døgnet til dannelsen af energi og reproduktion.

På bare 24 timer bliver der produceret 30-40.000 nye hudceller. Den hud du kigger på lige nu – er helt væk og udskiftet om kun 1 måned, det fortæller ret meget om, hvor effektivt kroppens celler arbejder.

Iflg. Deepak Chopra, som forholder sig til kvantefysik fremfor Newtons love – ja, så er 98 % af kroppens celler udskiftet/fornyet på bare 1 år! H v i s vi altså passer godt på vore celler – og giver dem en optimal behandling.

Når man forholder sig til disse tal og mekanismer, ja så forstår man om nogen, hvor vigtigt det er, at vi passer godt på os selv. Det er også her, vi forstår hvorfor det er muligt med selvhelbredelse.

Jo mere ro der er i dit indre, jo bedre mærker du din krop – og jo bedre forstår du, hvad den vil fortælle dig.

Det er aldrig for sent

Og sundhed er heldigvis noget vi alle kan deltage i, hvis vi vil – det er aldrig for sent.

Uanset hvor dårligt vi har behandlet os selv i forhold til kost, aktivitet, søvn, ro og hvile mm, så kan vores sundhed altid ændres til det bedre.

Naturen – altid en trofast støtte

Naturen hjælper igen. Jo mere vi fjerner os fra den, jo værre får vi det – jo mere vi benytter den, jo bedre får vi det.

Brug naturen – giv dine celler en masse frisk luft og masser af livgivende I L T og gør det til en god vane, som du fortsætter – også når, sommeren går på hæld.

Kom ud under åben himmel – forskningen viser, at motion udenfor giver et større mentalt velvære – det gør os mere positive, giver os mere energi, virker afstressende – vi føler os mindre anspændte, mindre forvirrede og mindre vrede, end hvis vi motionerer indendørs.

Selv når vejret ikke viser sig fra sin bedste side, får vi mere ud af at motionere udendørs fremfor indendørs – bla. fordi kølig luft styrker vore slimhinder og heraf vores immunforsvar.

Dagslyset spiller selvfølgelig også ind – det påvirker positivt vore hormonelle processer, vores hjernefunktion og vores døgnrytme mm.

Afsted og ud i det blå

På med motionsskoene – gå en rask tur, cykel en god tur, løb en tur, svøm en dejlig tur i havet, ro kajak eller noget helt andet… det er den lille, daglige investering, der gør den store forskel.

Og det behøver på ingen måde, at være langvarig og hård fysisk træning – tværtimod, kan den form for træning være stressende for en i forvejen stresset krop. Det vigtigste er, at du nyder det du laver, så nyder dine celler det nemlig også.

Alt for ofte tager vi kroppen for givet og glemmer alt det den gør for os. Vores krop fortjener vores fulde opmærksomhed og vores fulde kærlighed.

Kun i kærlighed til dig selv, kan du hjælpe dig selv og hjælpe andre – kun i kærlighed til dig selv, dømmer du ikke dig selv eller andre – kun i kærlighed til dig selv kan du leve dit indre liv i fred og harmoni.

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion