d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Træningstilbud og oplevelser for yngre mennesker med demens

10. juni 2019 - kl.1:15 - af:

RAV maj 19 600x250

Som et forsøg på, at skabe forlængelse af et af de etablerede tilbud i Hjørring kommune, har RAV lige fra sin opstart arbejdet tæt sammen med Træningsenheden i Hjørring kommune.

Træningsenheden tilbyder et 16 ugers forløb til mennesker med en demens diagnose.

Tilbuddet gælder én gang, og for at skabe

sammenhæng og videreførelse af nye sunde vaner, besøger Træningsenheden RAV i løbet af de 16 uger.

Håbet er at borgerne har mod og lyst til at fortsætte træningen i RAV regi efterfølgende. Dermed har deltagerene mulighed for at vedligeholde det opnået funktionsniveau og blive en del af et nyt fællesskab. Der skabes kontakt til de borgere som allerede bruger RAV, og nye venskaber opstår.

I maj måned besøgte Træningsenheden derfor RAV, hvor de nuværende borgere viste træningsfaciliteterne og mødestedet frem – et glædeligt besøg.

Du kan finde flere informationer på Nyt træningstilbud til borgere i Hjørring Kommune, der har demens i et tidligt stadie samt på RAV – Rådgivnings- og aktivitetstilbud Vendsyssel.

Følg også de mange fine tiltag, tilbud og oplevelser på RAV – facebook.

CKUV EVENT
Onsdag den 22. maj stod CKUV (Center for kompetenceudvikling og undervisning) i Hjørring, for en spændende eftermiddag med film og foredrag. I forbindelse med lanceringen af deres kortfilm omkring CKUV, var foredragsholder Frederik Lindhart inviteret inden.

Frederik Lindharts far – tidligere biskop Jan Lindhardt – fik i 2012 konstateret Alzheimers, hvilket Frederik har skrevet en bog om. På meget smuk vis leverede Frederik en fortælling om hans far, og om årene som pårørende.

Han fortalte hvordan han og hans nærmeste familie på bedst mulig måde, forsøgte at være i et kaos af frustrationer, sorg og bekymringer, samtidig med skulle skabe gode oplevelser og minder sammen med deres far. Som Frederik Lindhardt sagde, så er der nok ikke nogen korrekt måde at være og føle på, men grin og latter spillede en stor og vigtig rolle i deres forløb.

I RAV er man helt enige – der skal være plads til sorg og bekymringer, men der skal også være meget grin og latter!

Efter foredraget blev kortfilmen vist og den viste meget præcist hvad CKUV er og kan. Flere borgere fra RAV var repræsenteret i filmen, og de tog sig godt ud! Filmen skal bruges som reklame for stedet, og alle medvirkende sørgede for at få alle vigtige pointer med – godt gået!

På besøg hos Vinbonde i Bjergby
Den 28. maj var RAV på besøg hos vinbønderne Søren og Helge i Bjergby, hvor der blev smagt på de lokalt producerede vine og portvine. Herefter tog de hjem til Lone, hvor de nød en omgang tapas og et glas rødvin. RAV glæder sig altid til at besøge nye steder, og Vinbonden i Bjergby levede bestemt op til forventningerne.

Nye ansigter i RAV
Slutteligt meddeler RAV, at Kristina Helenius Jensen og Anne Bjerre Søltoft er ansat i Projekt RAV. Kristina er uddannet fysioterapeut og Anne er uddannet pædagog. Begge har de tilknytning til Ingeborghus i Frederikshavn, og har dermed et godt kendskab til demens. De glæder sig begge til at komme i gang.

Kristina og Anne overtager Annikas opgaver, da Annika pr. 1/6-2019 starter i Projekt ”Demens på Toppen”.

Annika har været glad for sin tid i RAV, har nydt alle de ture og timer hun har haft med borgerne og deres pårørende, og glæder sig til at følge med fra sidelinjen. Hun ønsker alle en god sommer og god vind fremover.

Kommende arrangementer i RAV
Tirsdagsture Hjørring
Tirsdagsgruppen tager på ture eller bliver i huset.Vi mødes i RAVs lokaler (Østergade 9, 9800 Hjørring).

Tirsdag den 18. juni 2019 kl. 10 – 12 – Gåtur i Hjørring Bjerge

Tirsdag den 25. juni 2019 kl. 10 – 12 – På tur – sammen vælger vi en spændende destination.

Træning Hjørring
Vi træner kroppens fysik, og arbejder også med balance, koordination, dual-taskopgaver og kognitiv stimulation som en del af træningen.

Mandage: Selvtræning efter individuelt træningsprogram i maskiner kl.9-10. Der vil være en fysioterapeut til stede.

Onsdage: Holdtræning kl.9-10, hvor vi ved hjælp af både maskiner, boldspil, elastikker mm. Får pulsen op, og samtidig har fokus på at have det sjovt. Vi træner både krop og hovedet

Adressen er: Østergade 52C, 9800 Hjørring. Kontakt Mads for mere information: Mobil: 29643793.

Hjernegymnastik” (Kognitiv stimulering) Hjørring
I hyggelige omgivelser træner vi hjernen. Vi har fokus på de udfordringer der måtte være opstået i forbindelse med demenssygdommen, og tager flere redskaber i brug, alt efter individuelle interesser.

Vi har flere teknologiske redskaber som kan introduceres og indholdet vil variere, men kan bestå af fx, kognitive opgaver, avislæsning, livshistorier og meget mere. Der er samtidig mulighed for at afprøve og høre mere om div. hjælpemidler (planlægnings apps, gps’er, træningsredskaber og meget mere).

Onsdage kl.12-14. Adressen er: Østergade 9, 9800 Hjørring. Kontakt gerne Lone fore flere informationer. Mobil: 29644099.

Åbent Mødested Hjørring:
Kom og mød andre i samme situation som dig selv, hvad enten du er ramt af demens, under udredning, er pårørende eller bekendt til et menneske med demens. Der vil være fagpersonale til stede som kan rådgive og vejlede omkring de udfordringer der kan følge med en demens lidelse. Vi har fokus på at nedbryde tabu omkring demens og du behøver derfor ingen henvisning.

Det sker:
Tirsdage kl. 10-12
Onsdage kl. 10-14
Fredage kl. 10-12
Adressen er: Østergade 9, 9800 Hjørring. Kontakt gerne Rikke eller Mads for mere information: Rikke Mobil: 29643790, Mads Mobil: 29643793.

Åben Anonym Rådgivning Hjørring:

Hvis du er bekymret for et familiemedlem, ven/veninde eller bekendt, og mangler råd til at komme igang med udredning, eller bare mangler svar på nogle af alle de spørgsmål, der måtte dukke op i forbindelse med sygdommen, så er vi her, og vi vil gøre hvad vi kan, for at hjælpe dig på vej, så kig ind og få en snak.
Det sker: Første onsdag i måneden kl.14-16. Adressen er: Østergade 9, 9800 Hjørring

Pårørendegruppe Hjørring:

At være pårørende til et menneske med en demenssygdom er ofte en stor udfordring og for mange kan man føle sig meget alene med de tanker og følelser der følger. Vi mødes derfor i RAV 4 gange om året. Her kan du møde andre i samme situation og finde gensidig støtte, samt udveksle følelser og erfaringer.
Vores gruppe er ledet af en fagperson, og dermed får du en større viden og forståelse for demens, samt redskaber til at tackle hverdagssituationer mest hensigtsmæssigt.

Vi glæder os til at tage imod dig.

Du er også velkommen til at kontakte Lone 29644099 for yderligere information.

Det sker: Onsdag den 26. Juni 2019 kl 9.00 – 10.30. Adressen er: Østergade 9, 9800 Hjørring

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion