d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Miljøkatastrofe ødelægger fiskeriet ved Hirtshals lige nu

26. juni 2019 - kl.21:39 - af:

bomtrawler 600x250

PRESSEMEDDELELSE: Erik Høgh nordjysk folketingskandidat og regionsrådsmedlem for Dansk Folkeparti.

Hollandske bomtrawlere har indledt det mest storstilede angreb på fiskeriet ved Hirtshals i 20 år.

“Vi har ikke set området nord for Tversted blive angrebet så systematisk i de seneste 20 år.

Bomtrawlerne er op til 40 meter lange og ødelægger miljø, havbund og fiskebestande i lang tid fremover for os lokale fiskere. Især rødspættefiskeriet,” siger Hirtshals-fiskeren Per Jensen.

Bomtrawl er en særlig destruktiv fiskemetode, og derudover er hollandske og belgiske bomtrawlere berygtet for storstilet overfiskeri og kvotesnyd.

“Det er en menneskeskabt miljøkatastrofe. Det er de danske politikeres skyld, og den er også gal med toppen af Danmarks Fiskeriforening. De er konfliktsky,” siger Per Jensen, der refererer, at vreden er stor på havnen i Hirtshals.

Regionsrådsmedlem og journalist Erik Høgh-Sørensen (DF) bor i Tolne og har fulgt bomtrawl-ødelæggelserne i adskillige år. Han beskylder den danske fiskerikontrol for “korruptionslignende tilstande” og for ineffektiv kontrol af hollænderne.

“Men bomtrawlerne har lov af EU til at være i farvandet, så det politiske ansvar ligger hos EU-partierne Socialdemokratiet og Venstre, som accepterer, at EU ødelægger dansk fiskeri. Kontrol virker ikke, fordi Holland blokerer i EU. Den eneste løsning er at smide bomtrawlerne helt ud. På hæk og albuer. Nu,” siger Høgh-Sørensen, der forudser en ny og mere markant fiskeripolitik fra DF.

Ifølge Per Jensen vil bomtrawlerne på bare få dage ødelægge lokalt rødspættefiskeri i lang tid fremover.

Udover overfiskeri er bomtrawl-miljøet i den hollandske by Urk tilknyttet international narko.

“Uden et ord i dansk presse blev en trawler i Urk snuppet med 261 kg kokain. I samme tidsrum skrev københavnerpressen ellers meget om såkaldte kvotebaroner, mens narkobaronerne ikke var nyhedsværdige,” siger Erik Høgh-Sørensen.

Han har 25 års erfaring som journalist bl.a. EU-korrespondent for Ritzau og beskrev EU’s bomtrawlødelæggelser i bogen “Mod vinden” i 2014.

“Det med kokain er nyt i forhold til dengang. Vi ved, at de hollandske bomtrawlere er kendt for at sejle tæt til danske kyster, så det er muligt, at de bringer kokain herop og fylder ulovlige fisk i lasten på vej hjem,” siger DF’eren.

Høgh-Sørensen meldte i 2018 sagen til dansk politi. Kokain-lasten på Urk-trawleren Z181 havde ifølge den britiske avis The Guardian (31.12 2017) en værdi af omkring 50 millioner kroner.

Yderligere kontakt:

Per Jensen, Hirtshals-fisker, tlf. 40 43 45 16

Erik Høgh-Sørensen, Regionsrådsmedlem DF, tlf. 51 41 84 10

Vedlagt denne pressemeddelelse er et VMS/ AIS-billede fra kl. 12.37 den 26. juni. De fleste blå trekanter nær Hirtshals er hollandske bomtrawlere, og hertil kommer de evt. bomtrawlere, som ulovligt har slukket deres satellitsignal og som derfor ikke kan ses.

Erik Høgh Hirtshals 600x400

En kommentar til: “Miljøkatastrofe ødelægger fiskeriet ved Hirtshals lige nu”

  1. andor den: 13 september - 2020 22:24

    påstand og påstande, det er evige indicier som erik høgh sørensen kommer med , intet af det holder vande

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion