d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"GREASE: Stormende succes og speederen i bund

4. juli 2019 - kl.13:11 - af:

GREASE premiere 600x250

We go together – Like rama lama lama ka dinga da dinga dong – Remembered forever – As shoobop sha wadda wadda yippity boom de boom – Chang chang changitty chang shoobop – That’s the way it should be, wha oooh, yeah

“SIKKE en flot optræden, sikke en oplevelse, sikke nogle fantastiske, dygtige unge mennesker – og sikke sange, sikke danse…”

Sådan blev aftenens Grease premiere begejstret udtrykt blandt de mange publikummer der, efter endt forestilling, nynnende slentrede retur gennem sommerskoven til de parkerede biler ude ved vejen.

Madkurven var tom – men oplevelses-barometeret fyldt helt op.

“Og de er alle gode. Rigtigt gode” – og endnu bedre, når de synger og danser sammen i flok.

Hjørring Sommerspil og et vidunderligt hold af dygtige og entusiastiske, unge mennesker (nogle af dem helt grønne i dette univers) – trådte speederen i bund, og gav den alt hvad de havde, hvilket gav genlyd i hele Sct. Knuds Kilde.

De tog os med storm – det gjorde vejret også, men heldigvis ikke noget man mærkede synligt, da skovens høje træer og dalen gav ro og læ.

Der var yderst velfortjent stående applaus til det talentfulde unge hold.

“Grease” er blevet dagens sound of music!

Den smittende 50’er ånd er uden tvivl over os. Se bare DR’s “Krøniken”! Samt antallet af gårsdagens fremmødte til premieren på Grease – på friluftsscenen i Hjørring.

You’re the one that I want

Musicalen “Grease” hører til manges foretrukne. Den populære musical om ungdommens kærlighedsforviklingerne på en amerikansk highschool i 50’erne havde verdenspremiere i 1971 i Chicago – blev året efter opført på New Yorks Broadway med blandt andre Richard Gere på rollelisten.

Er siden blevet spillet gentagne gange også herhjemme – og netop nu foregår den berømte musical altså i i den skønneste naturkulisse i Sct. Knuds Kilde i Hjørring.

Tell me more, tell me more

Det er en musical, der aldrig ruster, og en musical som konstant evner at tiltrække publikum på tværs af generationer, hvilket bestemt også gjorde sig gældende i Hjørring i går aftes.

Holdet Grease, fra Hjørring Sommerspil, har formået at skabe en musical i særklasse: Det er rock’n’roll, fedt i håret, godt med sus i skørterne, energifyldte, flotte, flotte sange – en sund og livgivende vitaminindsprøjtning fyldt med glæde, grin og betagende dansetrin.

Blomster og årets Sommerspilspris 2019

Formand for Hjørring Sommerspil, Kaj Nørholm rundede aftenen af med flotte ord til de smukke, unge mennesker: – det er ikke længe siden I stod her med lav røst og bævende stemme til audition, den nervøsitet så vi intet til i aften – og det er meget, meget flot.

Der var også flotte ord og blomster til alle dem, der ikke er synlige på scenen men helt uundværlige for hele opsætningen – lige fra kostumedesign, rekvisitter, sminke, sceneopbygning, lys og lyd, sufflør, koreografi, orkester og produktion til PR, billetsalg og promovering.

Slutteligt, og traditionen tro, blev årets Sommerspilspris uddelt.

Sommerspilsprisen tildeles en person, som har haft en særlig betydning for gennemførelsen af friluftsteatrets forestillinger.

I år gik prisen til scenograf og scenearkitekt Søren Bülow Nissen, som flere år i træk har deltaget i Hjørring Sommerspil – bag scenen og i planlægningen.

Søren blev rost for hans kreative evner i forhold til bl.a. at kunne overføre instruktørernes til tider vilde ideer om scenografi – videre til 4 dimensionelle tegninger, hvilket er hele arbejdsgrundlaget for opbygning af årernes scenografi.

Søren Bülow Nissen blev også, af Kaj Nørholm, fremhævet for hans væremåde: – Søren er ydmyg og gør ikke noget meget væsen af sig selv – han god til at gøre atmosfæren rar og behagelig for alle og altid trofast overfor alle aftaler – det er en stor glæde at overrække Sommerspilsprisen 2019 til scenograf og scenearkitekt Søren Bülow Nissen.

Der er heldigvis 9 forestillinger tilbage:

Torsdag den 4. juli kl. 19.30
Fredag den 5. juni kl. 19.30
Lørdag den 6. juli kl. 15.00
Søndag den 7. juli kl. 15.00
Mandag den 8. juli kl. 19.30
Tirsdag den 9. juli kl. 19.30
Onsdag den 10. juli kl. 19.30
Torsdag den 11. juli kl. 19.30
Fredag den 12. juli kl. 19.30

Lige HER kan du købe billetter.

Grease is the word – Glæd dig!

GREASE 1 600x400GREASE 2 600x400GREASE 3 600x400GREASE 4 600x400GREASE 5 600x400GREASE 6 600x400GREASE 7 600x400Grease 8 600x400

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion