d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Havn ved at sande til: – Det værste vi nogensinde har oplevet

6. juli 2019 - kl.0:03 - af:

Hirtshals sand TV2foto 600x250

I flere år har fritidsfiskerne på Hirtshals Havn kæmpet mod sand fra strandene omkring havnen, og nu har de fået nok.

På Hirtshals Havn ligner fritidsfiskernes både mest af alt flydende sandkasser.

De seneste par dages blæsevejr har nemlig fået sandet fra strandene omkring havnen til at fyge så meget, at

Jollehavnen ved Redningsstationen er ved at sande til.

– Det er det værste, vi nogensinde har oplevet. Min båd går snart så meget i stykker, at jeg ikke kan være her mere, siger fritidsfiskeren Søren Severinsen.

Sandet ender nede i fritidsfiskernes både. Derfor frygter fiskerne lige nu, at deres både bliver så tunge, at de ender med at synke.

– Jeg har skovlet sand i næsten tre timer. Jeg frygter, at båden lige pludselig er væk og synker. Så har jeg jo et problem, siger fritidsfiskeren Valle Kruse.

Det er ikke første gang, fritidsfiskerne står i denne situation. Problemet ligger mange år tilbage og opstår, hver gang blæsevejret tager til.

For to år siden nåede Valle Kruses nabo ikke at skovle sandet væk fra båden, og det resulterede i, at båden sank.

Må sejle deres egen sandkasse
Fritidsfiskerne frygter så meget for deres både nu, at de forsøger at råbe politikere og Hirtshals Havn op.

Havnen er ejet af Hjørring Kommune, men det er en selvstyret havn, og derfor er det Hirtshals Havns ansvar at holde havnen sandfri.

– Vi holder det sand væk, vi kan, men vi kan ikke gøre mere, end vi gør. Så skal vi spørge Kystdirektoratet, om de vil fjerne stranden, siger direktøren for Hirtshals Havn, Jens Kirketerp Jensen.

På grund af det kraftige blæsevejr har Hirtshals Havn ikke haft mulighed for at fjerne sandet de seneste fire dage. Først i dag, fredag, sendte de to gummigeder på stranden.

– Vi gør, hvad vi kan for at holde sandet væk fra havnen, men det er fritidsfiskernes eget ansvar, at holde deres både rene og frie for sand, siger direktøren.

Det betyder, at fritidsfiskerne ved Jollehavnen må fortsætte med at skovle sand væk fra deres både.

Kilde & foto: TV2Nord

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion