d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Vendsyssel: GF efterlyser borgernes egne trafikprojekter

12. juli 2019 - kl.8:29 - af:

GF søg trafik støtte 600x250

TRAFIKSIKKERHED: Nu åbner GF Forsikrings fond for ansøgninger til den store trafiksikkerhedspulje på i alt 400.000 kroner.

Fonden støtter projekter og aktiviteter, der gør en aktiv indsats for trafiksikkerheden i Danmark.

I 2020 må der maksimalt være 120 trafikdræbte og 2000 tilskadekomne i trafikken om året. Det er

Færdselssikkerhedskommissionens ambitiøse mål for trafiksikkerheden i Danmark. Men selvom vi er på rette vej, og ulykkesraten er nedadgående, er der stadigvæk lang vej til målet.

I 2018 kom 3287 personer til skade i trafikulykker i Danmark, mens 171 mistede livet. Det viser Vejdirektoratets ulykkesstatistik, som netop er udkommet.

– Trafiksikkerhed er ikke noget, som myndighederne kan løse alene. Det er i høj grad den enkelte trafikants ansvar at sænke farten, se sig godt for og køre sikkert, når de bevæger sig ud på vejene. Hos GF vil vi gerne sætte fokus på den store opgave, det er at øge trafiksikkerheden, siger Jens Jørgen Vinther, der er formand for både GF Nord og GF Fonden.

– GF Trafikpris giver en hjælpende hånd til nogle af de mange gode trafiksikkerhedsprojekter, der findes. Derfor vil jeg i høj grad opfordre alle engagerede borgere til at sende deres projektforslag til os, så vi kan skabe mere sikkerhed i trafikken, fortsætter Jens Jørgen Vinther.

Lokale ideer med stort potentiale

Bag den nationale pris står GF Forsikrings fond, der lige har åbnet op for nye ansøgninger til den 400.000 kroner store pengepulje. Trafikprisen har til formål at støtte lokale trafikprojekter, der har potentiale til større udbredelse og derigennem til at forbedre trafiksikkerheden i hele Danmark.

– Det vigtigste i vores udvælgelse er at finde en god ide, som også kan udføres i praksis.

Udover at projektet naturligvis skal have et relevant trafiksikkerhedsmæssigt mål, skal det også have et lokalt afsæt, samtidig med at det har potentiale til at blive udbredt i hele Danmark, fortæller Lars Binderup Larsen. Han er formand for GF Fondens trafikpriskomite, overlæge ved Ulykkes Analyse Gruppen på Odense Universitetshospital og desuden medlem af Havarikommissionen for Vejtrafikulykker.

Fokus på bløde trafikanter

– Desværre har vi set flere tilskadekomne cyklister og fodgængere i de seneste år. Derfor eftersøger vi blandt andet projekter, som kan gøre trafiksikkerheden bedre for de såkaldte bløde trafikanter, som er særligt udsat i trafikken. Men vi tager naturligvis også imod ansøgninger, der har bud på løsninger til andre lokale trafiksikkerhedsproblemer, forklarer Lars Binderup Larsen.

GF Trafikpris uddeler i alt 400.000 kr., der bliver fordelt over flere projekter. For at komme i betragtning til GF Trafikpris skal man gå ind på www.gftrafikpris.dk og sende en ansøgning med en beskrivelse af sit projekt.

Flere af trafikpriskomiteens medlemmer er aktivt og professionelt beskæftiget inden for områder med direkte relation til færdsel og trafiksikkerhed. Det sikrer en faglig og saglig behandling af alle henvendelser.

Ansøgningsfristen er 27. oktober 2019.

Sådan kommer dit trafikprojekt igennem nåleøjet

    • Beskriv din aktivitet så præcist som muligt. Vær konkret og udspecificer gerne formålet. Hvad vil du have ud af din aktivitet – på kort og på lang sigt?
    • Din aktivitet må meget gerne have et lokalt afsæt, men det er vigtigt, at du i din ansøgning beskriver, hvordan noget lignende kan fungere andre steder end i dit nærområde.
    • Aktiviteten skal være målbar. Vær skarp på, hvordan du vil måle effekten.
    • Vedhæft dit budget. Og husk at skrive det, hvis du får støtte fra andre steder end GF Fonden.

Foto: LOKALT TRAFIKPROJEKT: Sidste år fik Park og Vej, Projekt og Integration, modtagerklasserne og AOF Sprogcenter Nord overrakt GF Trafikpris for et nytænkende projekt, der kobler cykling, trafiksikkerhed og integration. En stor del af projektet er istandsættelse af skrottede cykler, som bliver doneret til integrationsborgere. Og snart kan endnu en pris være på vej til landsdelen. – Der er uden tvivl mange flere ideer til gode trafikprojekter her i Vendsyssel, lyder det fra Jens Jørgen Vinther, formand for GF Nord. (Foto: GF Fonden).

GF søg trafik støtte 600x400

 

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion