d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Tag hele familien med på tidsrejse til Middelalderen

14. juli 2019 - kl.7:37 - af:

Middelalderdage FB 600x250

”Skynd jer at komme, de skal til at affyre kanonen” eller ”Nøøøj, hvor er hans tøj og våben bare flot”.

Eller måske ”Hvad mon hun har i de store gryder, der hænger over højbålet”.

Det er sætninger, der ofte høres på Middelalderdage på Voergaard Slot.

 

Middelalderfolkene hilser venligt og vil så gerne vise og fortælle om håndværk, skikke og livet i middelalderen.

Og det er netop formidlingen og levendegørelsen, der er det centrale for Middelalderdage. At vise hvordan livet leves i år 1533 og mærke den helt særlige stemning, der er omkring Voergaard Slot i uge 29.

En historisk tidslomme på Voergaard Slot
Det er som at træde 500 år tilbage i tiden, hvor over 400 aktører levendegør den historiske tidslomme.

De mange aktører viser et bredt udsnit af Middelalderens verden. De spedalske, der viser hvordan sygdomme var i middelalderen og de adelige, der nyder livet med mad og vin i overflod.

Musikken er også at høre mange steder, mens smukke viser og uartige sange lyder mange steder. Der er gøgl, trylleri, historiefortælling og akrobatik.

Trænges til et bad, har badstuen åbent, og karret er fyldt med varmt vand med duftende olier og friske blomster.

Smag også den friske middelalder-ost, prøv at dreje en lille krukke med pottemageren og kværn mel i børnehjørnet. Eller hvad med en lektion i middelalderdans?

Krudt og kugler – og arme ridder
Landsknægtene holder sig i kampform med våbentræning – og skyder med kanon og krudtvåben! De sørger også for at folk sættes i gabestokken, når de ikke lystrer ordrer. Den store blide affyrer kugler med ild ud over voldgraven. Beredskabet vedligeholdes, så Bispen, de adelige og hæderlige folk kan færdes i sikkerhed for ufredens folk.

Maden er lavet efter Middelalderens forskrifter. Der er køligt øl og sprøde pølser. Søde, arme riddere og de lækreste pandekager. Maden er god og fyldig – tag gerne masser af sennep og friskost til.

Smag også årets middelalderret; Hjortegryde krydret med middelalderens varme krydderier fra fjerne lande.

Der er flere steder arbejdende håndværkere, og mange af de flotte handelsboder sælger og formidler om de håndlavede sager. Shopping for alle aldre – ting og sager der ikke kan findes andre steder.

Klosterskole og legeplads
Børn er også en slags mennesker og skal bestille noget! Benyt muligheden for at sende dem i klosterskole. De strenge nonner skal nok se til at lærdommen sidder fast.

De mere blødsødne forældre kan også lade børnene lege på middelalderlegepladsen, hvor Mester Peder og Ildknægten gøgler. Mange steder på pladsen er der små aktiviteter for børnene, så de rigtig kan mærke middelalderen.

Afslappet skovtursstemning for hele familien
Der er mange forskellige typer af oplevelser for alle aldre. Også selv om der er mange ting på programmet, foregår besøget i et meget roligt tempo, hvor alle i familien kan følge med!

Flere generationer sammen tager på tidsrejse til Middelalderen. Det er ligefrem blevet en tradition for mange familier, der gerne selv tager sin madkurv og tæpper med. Der er gode oplevelser, små opgaver og sjove udfordringer for alle aldre. Og mulighed for at få en lille lur ved voldgraven ved Danmarks smukkeste herregård.

Se mere på www.middelalderdage.dk.

Følg også med på facebook, hvor der er løbende information, inspiration og konkurrencer.

Mærk stemningen, slap af og nyd livet.

13-20 juli 2019. Hver dag kl. 10-17.

Entre kr. 50 for alle over 7 år.

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion