d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Find din indre Camino sammen med Hærvejen

15. juli 2019 - kl.8:43 - af:

CAMINO pilgrim 600x250

Hærvejen, Danmarks ydmyge svar på Caminoen, er en populær rute at følge for mange pilgrimme, vandrere og cyklister.

Vil du opleve smukke Danmark til fods? Eller træne til din camino? Så ligger Hærvejen for dine fødder.

Ruten blev i 2014 udbygget fra Viborg længere mod nord.

Hærvejen er en gammel handelsvej, studevej og pilgrimsvej – skabt af mennesker og brugt af mennesker, gennem tusindvis af år.

Vejen er op igennem historien blevet brugt af hære, jævnfør navnet, af handelsmænd, der fragtede varer til Mellemeuropa, og af pilgrimme på vej til apostlen Jakobs grav i Santiago de Compostela i Nordspanien, til Peterskirken i Rom eller til Jerusalem.

I 2014 blev Hærvejen udbygget med to spor mod Hirtshals og Frederikshavn, så ruten i dag ikke kun går fra Padborg til Viborg, men også videre op gennem Nordjylland.

De nordjyske ruter er lagt, så man på turen kan nyde naturens frodighed og historiens mangfoldighed.

Herberger lang Hærvejen

Arkitekt Andreas Blinkenberg og pilgrimspræst Elisabeth Lidell har fået ideen til etablering af herberger langs Hærvejen. Inspirationen hertil opstod under vandringer på den gamle pilgrimsrute „el camino“ i Spanien.

Se mere om pilgrimsvandring på www.pilgrimsvandring.dk og www.haervej.dk

Projektet med etablering af herberger i Nordjylland er støttet af Fonden Realdania og Friluftsrådet. Foreningen Herberger langs Hærvejen består af repræsentanter fra bl.a. Dansk Vandrelaug, Cyklistforbundet, Dansk Islandshesteforening, Foreningen af Danske Santiagopilgrimme, nordiske pilgrimspræster samt Viborg Pilgrimscentrum.

Caminoen

Caminoen er en af verdens mest kendte pilgrimsruter, som fører til apostlen Jakobs grav i den spanske by Santiago de Compostela. Man kan begynde vandringen flere forskellige steder, men alle ender ved katedralen i Santiago, som nemlig også betyder “Sankt Jakob.”

Har du tid og frihed, kan du vandre hele vejen til Santiago de Compostela i Spanien.

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion