d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"KOM OG VÆR MED: En hyldest til flådens frækkeste helt

8. august 2019 - kl.13:40 - af:

Tordenskiold 600x250

GÅ IKKE GLIP AF en helt fantastisk rejse tilbage til begyndelsen af 1700-tallet – og en hyldest til flådens frækkeste helt – Tordenskiold!

Kom til Tordenskioldsdage i Frederikshavn.

Ja, kom med helt tilbage til dengang da Frederikshavn hed Fladstrand, som i en periode var den vigtigste base for Tordenskiold, når han kom udenfor

København.

Peter Wessel fik tilnavnet Kattegats Skræk, og i 1716 blev han adlet under navnet Tordenskiold.

Han vandt den ene eventyrlige sejr efter den anden over svenskerne. Hans navn og dristighed var frygtet hos fjenden. Kvinderne faldt for ham på stribe. Kun en ting faldt ham svært – og det var, at holde fred.

En historiks festival i et historisk univers 

Tordenskioldsdage er en historisk og oplevelsesrig festival for hele familien, hvor søhelten Tordenskiold mindes med sværdslag, skyderi og et søslag i et levende og historisk univers.

Det hele skydes i gang i aften, torsdag den 8. august – og herfra folder fire spændende dage sig ud incl. det populære skuespil LEGENDEN om TORDENSKIOLD, som foregår på friluftsscenen foran Krudttårnet.

Sidste festivaldag og skuespil er søndag den 11. august.

Spektakulær iscenesættelse

En helt vild, spektakulær og malerisk iscenesættelse ved Krudttårnet sender publikum tilbage til dengang hvor livet tog sig ganske anderledes ud.

I bedste år 1700 stil træder man lige ind i et fantastisk og autentisk univers, som emmer af liv og festligheder. Her er det fineste marked med boder, visekællinger, bissekræmmere, musik og underholdning. Selvfølgelig godt spækket med mad og øl.

Skuespillere og statister fra Norge, Sverige og Danmark iklædt 1700-tals dragter er på plads – klar til at erobre de besøgendes opmærksomhed og tilstedeværelse.

Jo, jo – de forstod at nyde livet dengang, de Tordenskjold soldater, og med øl på tønden, gris på bålet, sjofle folkeviser i øret, skønjomfruer i udsigte og skøger på hvert et hjørne, så kunne man vist sagtens bruge en dag eller 2 i land.

Gå ikke glip af Årets Skuespil – “ANGREBET på MARSTRAND” 

I forbindelse med Tordenskioldsdagene, og traditionen tro, opføres hver aften den populære teaterforestilling: “LEGENDEN om TORDENSKIOLD”

I år er man fremme ved part III – “ANGREBET på MARSTRAND”.

Året er 1719! Og i dette næstsidste kapitel i teaterfortællingen, står Tordenskiold overfor sin hidtil største udfordring.

Ellen-Marie og Grip er efter flere “episoder” blevet enige om at Tordenskiold har et alkoholproblem. Tordenskiold er lodret uenig, men for at overbevise dem begge om at det ikke er noget problem, forsøger han at tørlægge sig – hvilket viser sig at være sværere end forventet.

Alt sammen imens de står overfor et af de vigtigste slag i Den Store Nordiske Krig: Angrebet på Marstrand og Carlsten fæstning, hvor commandant Henrik Dankwardt udmærket er klar over, at han har kommandoen på Europas mest uindtagelige fæstning!

Alexander Bak Sagmo & Troels Engelbrecht

Det vellidte og unge makkerpar – filminstruktør Alexander Bak Sagmo og manuskriptforfatter Troels Engelbrechtgør det igen!

De står begge bag de seneste års meget populære forestillinger om “Legenden om Tordenskiold – part I og part II”.

Har man været så heldig at se de tidligere forestillinger, ja så ved man, at lige her opstår der i aften og de næste 3 aftener – noget ganske særligt.

De unge, talentfulde skabere og hele holdet af faste skuespillere har formået at kreere et helt nyt og helt vidunderligt univers omkring Tordenskiold og hans bedrifter.

Og selvom Tordenskiold er ved at være en gammel røv(er) – måske særligt med teenagere blik, så tag dem alligevel under armen (de unge mennesker) – for her er uden tvivl også noget de kan forholde sig til – og samtidig lære af på den fede måde.

Legenden om Tordenskiold part III er en historisk fortælling på den virkelig crazy og fængende måde – stykket er spækket med humor og lune men også med et skønt strejf af noget poetisk og eftertænksomt.

Fremtidens store filmskabere

Alexander Bak Sagmo & Troels Engelbrecht har på trods af deres unge alder allerede sat sig selv – og nu også også Frederikshavn og Nordjylland på kortet.

Sidste år, i tæt samarbejde, med ideudvikler/entertainer og direktør for Fonden Tordenskiold Jan Michael Madsen samt Jimmy Jørgensen (Hotel Hunger) og Caspar Phillipson (Holywood skuespiller) – omkring Frederikshavn og byens 200 års købstadsjubilæum med koncerten “Historien om Købstaden”.

Koncerten, som havde 9 forestillinger, blev en kæmpe succes og der måtte meldes “ALT UDSOLGT” hver aften.

Alexander og Troels er iøvrigt stiftere og medejere af filmselskabet ANTI FILM, som allerede er blevet nomineret til flere Robert-priser og filmpriser. De to talentfulde århusianske filmfolk og skribenter har netop fået tildelt en halv million kroner til produktion af spillefilmen “Esthers Orkester”.

Alexander Bak Sagmo, er vokset op på landet i Nordjylland – i Østervrå, bor i dag i Aarhus, hvor han arbejder som filminstruktør.

Troels Engelbrecht er vokset op i en skov udenfor Aarhus. Han har bevæget sig ud af skoven og bor nu inde i Aarhus, hvor han arbejder som tekstforfatter.

I aften bryder det ud

Tordenskioldsdagene bryder i aften ud med premiere på “Legenden om Tordenskioldtorsdag part III – “ANGREBET på MARSTRAND”.

Der skal købes billetter til teaterstykket og man kan samtidig bestille en lækker teatermenu som serveres i et restauranttelt på havnen inden forestillingen. Her kommer instruktøren og et par skuespillere på besøg under spisningen og fortæller lidt om stykkets handling.

Læs mere om stykket, køb billetter og bestil teatermenu som nydes i restaurant teltet inden forestilling lige her: www.tordenskiold.dkshop.krudttaarnet.dk

 Ingen går hjem uden at elske Tordenskiold og hans hold – og ingen går hjem uden at have ondt i lattermusklerne.

Læs også: Stuntmand hyret ind: Tordenskioldsdagene forbereder årets forestilling

Tordenskiold 2 600x400tordenskiold 600x400

 

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion