d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Halvorsminde Efterskole og Fri Fagskole sigter mod rekordår

10. august 2019 - kl.9:59 - af:

Udklip halvorsminde forsidelogo

Når Halvorsminde Efterskole og Fri Fagskole på søndag byder 140 nye elever velkommen, er der meldt ’alt udsolgt’.

Skolen mener selv, at det er fordi de har været gode til at udvide deres fokus til også de mindre boglige elever, skriver tv2nord.dk.

 

– Der sker ofte det, at nogen, der har haft en skolegang, hvor eksempelvis matematikken står tilbage som en dårlig oplevelse – de kommer her og får en helt anden oplevelse, hvilket skaber magi og i sidste ende forståelse og glæde ved matematikken, siger forstander Jens Beermann fra et af skolens træværksteder, der også blive brugt som klasselokale.

På Nordjyllands største efterskole Ranum Efterskole College stiller 460 nye elever klar til efterskolestart i løbet af weekenden.

– Den tid, vi lever i, den fordrer efterskolerne. Der er så mange firkantede kasser og rammer i samfundet som presser de unge mennesker. Derfor har de brug for et åndehul, et sted at være – hvor de kan udvikle sig personligt og helt fri af alle de her tests og krav i forhold til, hvad de skal forvente af livet. De unge mennesker har brug for tiden til selv at modnes i det hele, siger forstander Olav Storm Johannsen.

Håber på alle tiders rekord
Selvom det er en af de mindre årgange, håber Efterskoleforeningen, at de på landsplan kan komme over 30.000 nye efterskoleelever. Det vil være det højeste nogensinde.

– Hvor det tidligere var sådan, at man enten skulle fejle noget eller være en dygtig gymnast, var der nogen, der troede, hvis ikke man kendte til efterskoler så er det ikke sådan i dag.

Jeg tror ikke, at man møder mange familier i dag, der ikke ved, hvad en efterskole er – tilmed har vi mange forskellige efterskoler i landet, så der er en efterskole til alle, siger den nordjyske regionsformand for Efterskoleforeningen Ann Marika Leth Klinge.

De seneste tal fra Undervisningsministeriet viser, at 47 procent at Folkeskolens afgangselever ikke har søgt ind på en ungdomsuddannelse, men i stedet for eksempel har valgt et efterskoleophold.

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion