d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Uge 33: Over hele landet udfører politiet hastighedskontroller

12. august 2019 - kl.9:50 - af:

køre bil free pic 600x250

Hele uge 33 vil politiet være på jagt efter fartsyndere som en del af en fælles europæisk kontrolaktion, skriver tv2nord.dk.

10 af Rigspolitiets i alt 100 fotovogne hører til hos Nordjyllands Politi, og de vogne får formentlig travlt denne uge.

Over hele landet udfører politiet hastighedskontroller

fra 12. august til 18. august, og det er derfor klogt at holde et ekstra øje på speedometeret.

Kontrollen sker som en del af et fælles europæisk færdselssamarbejde kaldt Tispol og er delvist finansieret af Europakommisionen. Det skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

– Vi registrerer hver eneste dag for mange bilister, der kører alt for hurtigt, og der er en klar sammenhæng mellem farten på vejene og antallet af dræbte og tilskadekomne. Selv en lille hastighedsoverskridelse har stor betydning for bremselængden, siger Christian Berthelsen fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Der køres især for stærkt på landevejene, og ifølge Vejdirektoratets hastighedsbarometer kører flere end halvdelen af trafikanterne over den tilladte grænse på disse veje, skriver Rigspolitiet.

De fleste dødsulykker i trafikken sker på landeveje og motortrafikveje, hvor modkørende og krydsende trafik samt bløde trafikanter skaber de meget risikable forhold. 62 procent af dødsulykkerne på disse veje sker med en hastighedsoverskridelse på mindre end 20 km/t.

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion