d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Verdens bedste hobby: Kom med til folkedans i Hjørring

22. august 2019 - kl.6:17 - af:

Hjørring Folkedans 600x250

Folkedansen i Hjørring slår sine folder i aulaen på Vellingshøj Centret hver mandag i vinterhalvåret og har det ganske udmærket, alderen taget i betragtning

– foreningen nærmer sig 82 år – men danserne opfører sig som om de er teenagere.

Den ugentlige danseaftenen foregår i aulaen på Centret, hvor der er god plads samt borde og stole

så man kan sidde ned og nyde den medbragte aftenkaffe ved en behagelig indetemperatur, så det kan næsten ikke blive bedre!

Foreningen har lige nu 43 medlemmer, men som næsten alle andre foreninger kunne vi da godt ønske flere deltagere til vores hobby, som vi selv mener er verdens bedste, idet man morer sig over egne og andres fejltrin og muntre tilråb, samtidig med at man får masser af motion.

Man deltager på lige fod med den medbragte dansepartner/ægtefælle, ellers må man finde sig i den tildelte dansepartner!

Der danses pardanse, rækkedanse, kvadrilledanse og kredsdanse (hvor man som regel ender hos en anden end egen danser) – men der holdes pustepauser en gang imellem, inden næste dansesæt.

Instruktør og musik leveres altid live, lige nu har vi en fast instruktør og to spillemænd, men et par gange eller tre i sæsonen har vi gæstebesøg af andre spillemænd eller danseinstruktører, for at det ikke skal blive alt for ensformigt.

Desuden har vi i løbet af sæsonen et par gange specialdanse på programmet. For eksempel sønderhoning, Le Lanciers eller eventuelle andre større danse.

I den forgangne sæson har vi foruden de ugentlige danseaftener deltaget i Høstdage i Mosbjerg, danset ved Kulturnatten, på plejehjemmet Svanelundsbakken og ved Føtex, så ind imellem viser vi flaget ”ude i byen”, og ved disse lejligheder bruger vi så vores folkedragter, ellers ikke.

Den nye sæsons danseaftener starter mandag, den 9. september på Vellingshøj Centret kl. 19:30

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion