d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Glæde i Lønstrup: Nu bliver møllevingerne som nye igen

7. september 2019 - kl.10:04 - af:

sol og strand mølle 600x250

Der var åbenlys glæde hos Vennebjerg Mølles Venner, da bureauchef hos Sol og Strand Feriehusudlejning A/S, Jakob Risager Gravgaard kom forbi.

Jacob kunne nemlig overbringe nyheden om, at de havde fået flest stemmer i forbindelse med afstemningen til ”Sol og Strands Lokale Håndsrækning”.

 

Sommerhusejerne i Lønstrup-området har haft tre kandidater at vælge imellem, og det blev altså møllen, der fik størst opbakning, og dermed fik overrakt en check på 25.000 kroner.

– Vi er glade for håndsrækningen, for det betyder rigtig meget for os.

Det er et stort skulderklap til os frivillige, der arbejder med at vedligeholde Vennebjerg Mølle, siger Per Karlsson fra foreningen.

Møllen har stor betydning for området, alene denne sommer har omkring 3.000 gæster besøgt den gamle mølle, ligesom mange lokale kigger indenfor for at købe mel, der males i møllen, fortæller Per Karlsson.

Møllen blev opført i 1842 i Bindslev og blev senere flyttet til Tversted, inden den pillet ned og genopført i Vennebjerg i 1934.

I sagens natur kræver det en del vedligeholdelse at holde den gamle ”dame” vedlige. Helt konkret skal håndsrækningen på de 25.000 bruges til maling af møllevingerne.

– Det er tiltrængt og det er et stort arbejde. Først skal vingerne slibes, dernæst grundes, inden de kan blive malet. Vi forventer at gå i gang med det til foråret, siger Per Karlsson.

Udover Vennebjerg Mølle kunne Jakob Risager Gravgaard glæde de to øvrige kandidater til håndsrækningen – Nørre Knoldevej Grundejerforening og Lokalhistorisk Forening for Lønstrup og Omegn – med en pose penge.

De fik hver 12.500 kroner som hjælp til at realisere deres respektive mærkesager.

– Det er skønt at få muligheden for at honorere lokale ildsjæle. Denne håndsrækning er blot starten på en udvikling, der er i gang hos Sol og Strand. Virksomheden overgår nemlig til en fond, og fra 2022 er hensigten, at ”Fonden Sol og Strand ved Margit og Kjeld” vil udlodde årlige donationer, fortæller Jakob Risager Gravgaard.

SOL og strand mølle 600x400

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion