d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Kulturdag afvikles for første gang i Hjørring

9. september 2019 - kl.11:09 - af:

HJK KULTURDAG 600x250

Hjørring Kommunens Integrationsråd ønsker at skabe positiv opmærksomhed omkring den mangfoldighed af etniske kulturer, der findes i Hjørring Kommune – og hylder samtidig virksomheder, som medvirker til den gode integration i kommunen.

Hjørring Kommune har de seneste år oplevet en stor tilflytning af mange nye borgere med anden etnisk baggrund end dansk.

Tilflytningen omfatter såvel flygtninge, familiesammenførte og arbejdskraftsindvandrere.

I første kvartal af 2019 var der bosat knap 3.000 borgere med mere end 100 forskellige nationaliteter i Hjørring Kommune.

Integrationsrådet arbejder for at sikre en god integration for alle borgere i Hjørring Kommune – og ifølge Integrationsrådet er en af forudsætningerne for en god integration, at indbyggerne i Hjørring kommune kender og respekterer hinanden på tværs af nationaliteter og kulturer:

”I Integrationsrådet ønsker vi at sætte fokus på den mangfoldighed af kulturer, der eksisterer i Hjørring Kommune. Integrationsrådet inviterer derfor til Kulturdag, hvor alle interesserede – danskere og udlændinge – kan komme og opleve nogle af de kulturer, der bor i Hjørring Kommune.” udtaler Mehrsad Sadjadi, formand for Integrationsrådet og byrådsmedlem.

Til Kulturdagen kan man som gæst få kulturelle oplevelser for alle sanser: Der vil være optrædener i traditionelle danse, etnisk musik og sang, kunst, modeopvisning og personlig fortælling om at være på flugt. Derudover kan gæsterne tage på besøg hos de enkelte lande og kulturer:

”Vi indretter de forskellige klasselokaler til lande, hvor gæsterne kan opleve kulturerne gennem gratis smagsprøver, sang, kunst, musik – og ikke mindst mødet mellem mennesker på tværs af kulturer” siger Mehrsad Sadjadi.

Kulturdagen gennemføres i et tæt samarbejde med dygtige frivillige fra mange forskellige lande: ”Vi samarbejder med engagerede frivillige fra 12 forskellige lande. De frivillige har lagt et kæmpe arbejde i Kulturdagen og de glæder sig til at vise deres kulturer frem.” fortsætter Mehrsad Sadjadi.

Integrationspris 2019

Som en del af programmet til Kulturdagen overrækker Integrationsrådet dette års ”Integrationspris”. Prisen går til to virksomheder, der på hver sin måde, har gjort en bemærkelsesværdig indsats for at integrere udenlandske borgere på arbejdsmarkedet i Hjørring Kommune.

Hvem de to virksomheder er, afsløres først ved overrækkelsen, men afsløres kan, at der er tale om en virksomhed fra Hirtshals og en fra Sindal. Det er fjerde gang, at denne særlige integrationspris overrækkes i Hjørring Kommune.

Kulturdagen afvikles den 14. september 2019 på HF og VUC Nord i Hjørring fra kl. 13:00 – 16:30.

Kom og vær med til at fejre fejre mangfoldigheden i Hjørring Kommune.

Yderligere oplysninger om Kulturdagen kan fås via Facebooksiden ”Hjørring Kommunes Kulturdag” – lige HER.

Programmet for dagen finder du HER.

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion