d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"68.000 børn og voksne kom ud til Naturens Dag

11. september 2019 - kl.6:24 - af:

Dansk Naturfredning SPRØJTEGIFT 600x250

I søndags fejrede knap 68.000 børn og voksne Naturens Dag til de over 350 arrangementer i hele landet.

Arrangørerne håber, at Naturens Dag kan inspirere børnefamilier til at komme ud resten af året.

Danmarks største naturfejring kulminerede i søndags den 8. september, hvor omkring 68.000 mennesker

var ude til arrangementer i den danske natur.

I ugens løb har op mod 180.000 børn fra skoler og dagtilbud været på opdagelse i naturen og mærket naturens forunderligheder på egen krop.

Det betyder, at der næsten er en kvart million danskere, der i år kom ud med Naturens Dag og fik mulighed for at bruge sanserne og ”mærke naturen”, som årets tema er.

Over 350 arrangementer blev afholdt i hele landet med forskellige naturaktiviteter til enhver smag. Der var alt fra svampetur til insektsafari i naturen, hvor store og små var med. Den store tilslutning glæder Friluftsrådet og Danmarks Naturfredningsforening:

– Det er imponerende at se det kæmpe engagement, som blandt andre natur- og friluftsforeninger, kommuner, naturskoler, lokalafdelinger lægger i at skabe inspirerende arrangementer på Naturens Dag. Vi håber, at det har givet børn og voksne lyst til at komme ud i naturen selv eller melde sig ind i en forening, siger Niels-Christian Levin Hansen, formand for Friluftsrådet.

Naturens Dag hele året
I en travl hverdag kan det være svært for mange at få tid til naturoplevelser. Derfor håber Friluftsrådet og Danmarks Naturfredningsforening, at Naturens Dag er med til at åbne naturen, og vise hvor nemt det er at bruge den.

– I virkeligheden ønsker vi, at hver dag er naturens dag, og at både børn og voksne kommer ud i naturen hele tiden. Det ved vi også ikke sker. Vi håber, at Naturens Dag er et skridt på vejen mod flere naturoplevelser året rundt, siger Maria Reumert Gjerding, der er præsident i Danmarks Naturfredningsforening.

Fakta: Om Naturens Dag
Naturens Dag er Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådets store mærkedag for naturoplevelser.
Formålet er at åbne naturen for børn og voksne og inspirere til at bruge naturen endnu mere resten af året
Naturens Dag er støttet af Nordea-fonden og har eksisteret siden 2004.

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion