d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Hørby Efterskole sender elever direkte i Floorball-ligaen

20. september 2019 - kl.8:52 - af:

Hørby efterskole 600x250

– og videre på landsholdet.

Hørby Efterskole ved Sæby er en af landets eneste efterskoler, som tilbyder floorball på højt plan.

Flere af skolens elever fortsætter i ligaen og senere på landsholdet, når deres år på Hørby slutter.

Søndag 29. september åbner skolen dørene for

interesserede unge til Efterskolernes Dag.

Selv om floorball på landsplan er en relativt lille sportsgren med kun knap 9000 udøvende spillere – så fylder den ret meget på Hørby Efterskole tæt ved Sæby.

Skolen tilbyder undervisning i floorball på højt plan, og hvert år vælger i gennemsnit 45 elever at svinge floorballstaven på efterskolen. Nogle er nybegyndere, andre har spillet i flere år – nogle endda på ligaplan eller ungdomslandsholdet. Floorballeleverne kommer fra hele landet for at spille floorball på Hørby. Søndag 29. september kan nye, potentielle elever kigge forbi skolen til Efterskolerens Dag.

– På Hørby Efterskole elsker vi at spille floorball, og vi underviser på et ret højt niveau. Floorball tiltrækker mange af vores elever – både piger og drenge. Vi har to timers skemalagt træning hver uge – plus en masse træning og kampe mod andre hold om aftenen og i weekenderne. Vi deltager også i turneringer, holder floorballweekender og meget mere, siger Dennis Svendsen, som sammen med Bjarke Stoklund underviser i floorball på Hørby Efterskole.

Det høje niveau betyder, at mange af eleverne fortætter i ligaen eller får en plads på et af de tre danske landshold i Floorball – ungdom, dame og herre – efter de har gået på Hørby Efterskole.

– Hørby Efterskole er med til at opstøve og udvikle talenterne indenfor floorball. Mange af vores elever spiller videre efter deres år på skolen – de fortsætter i klubberne, i ligaen eller på landsholdet. Floorball er en meget intens sport, som mange hurtigt bliver grebet af, siger Dennis Svendsen.

Samarbejder med klubber

Hørby Efterskole var en af de første efterskoler til at tilbyde floorball – og efterskolen står i dag blandt andet bag Nordjysk Mesterskab i floorball for efterskoler, ligesom skolen samarbejder med mange lokale klubber som Blackhawks i Hjørring, Hawks i Sæby, Aalborg Flyers og Brønderslev Hot Shots.

– Det er svært at bevare kontakten til sin klub, hvis man tager på efterskole i den anden ende af landet – derfor hjælper vi vores elever med at finde en ny nordjysk klub, mens de går på efterskole.

Selv om niveauet er højt på floorballvalgfaget på Hørby, så kan alle faktisk være med.

– Du kan spille floorball på Hørby Efterskole, uanset om du er nybegynder eller erfaren spiller. Vi tilpasser undervisningen til den enkelte, og kommer man som trænet floorballspiller, vil vi i samarbejde med eleven lave en udviklingsplan, så man har nogle fuldstændig klare mål for sin floorballudvikling, understreger Dennis Svendsen.

Hørby Efterskole holder Åbent Hus til Efterskolernes Dag søndag 29. september fra klokken 13.00 – 17.00. Her kan nye, potentielle elever og deres forældre se skolen og høre meget mere om floorball.

Læs mere om Hørby Efterskole og se skønne billeder lige HER.

Billedtekst: Eleverne på Hørby Efterskole kan ikke få floorball nok – de har to timers skemalagt floorball-træning hver uge – men spiller derudover masser af floorball om aftenen og i weekenderne, ligesom skolen også deltager i turneringer og endda står bag Nordjysk Mesterskab i Floorball for Efterskoler.

Floorball 600x400

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion