d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Rasmus Prehn udnævnt til fungerende kulturminister

4. oktober 2019 - kl.8:23 - af:

Rasmus prehn eget foto 600x250

Nordjyske Rasmus Prehn bliver fungerende kulturminister, når den nuværende kirke- og kulturminister, Joy Mogensen, går på barsel fra den 4. oktober.

Kultur- og kirkeminister Joy Mogensen (S) går på orlov fra fredag den 4. oktober – det oplyser statsministeriet i en meddelelse.

– Statsministeren har derfor indstillet til Hendes Majestæt Dronningen, at minister for udviklingssamarbejde Rasmus Prehn i denne periode fungerer som kulturminister, og at transportminister Benny Engelbrecht i denne periode fungerer som kirkeminister, skriver statsministeriet.

Fra den 4. oktober får vores nordjyske folketingsmedlem Rasmus Prehn en ekstra ministerpost i folketinget.

– Jeg er glad for at skulle arbejde med kultur. Jeg synes, at det er meget vigtigt. Det er jo alt det, der gør, at det bliver ekstra meget værd at leve, fortæller Rasmus Prehn (S).

– Jeg synes, at det er en spændende opgave, og jeg er glad og stolt over, at statsministeren har bedt mig om at påtage opgaven her, siger Rasmus Prehn (S).

Rasmus Prehn har tidligere siddet i kulturudvalget og har været højskolelærer, men ellers har han ikke megen erfaring indenfor kulturområdet, som både indbefatter idrætsliv, teater, musik og højskoler.

– Jeg synes, at jeg har et vist kendskab til det, men det er rigtig, at jeg skal have sat mig ind i en masse, men der er også en masse konkrete opgaver, som jeg tror, at jeg kan håndtere, siger Rasmus Prehn (S).

I forvejen står Rasmus Prehn i spidsen for udviklingssamarbejde i forbindelse med hans position som minister for udviklingssamarbejde, men nu får han endnu et ministerium at tage hånd om.

– Det der bliver min opgave, det bliver at være en slags parlamentarisk problemknuser i mens Joy Mogensen får styr på sin barsel, siger Rasmus Prehn (S).

Det fremgår ikke, hvor længe Joy Mogensen skal være på barsel.

Rasmus Prehn – BLÅ BOG

Født den 18. juni 1973 i Høje Taastrup
Bor i Aalborg
Gift og har tre børn
Kandidat i samfundsfag og sociologi fra Aalborg Universitet
Byrådsmedlem i Aalborg Kommune for Socialdemokratiet fra 2001-2005
Folketingsmedlem for Socialdemokratiet siden 2005
Tidligere bolig-, videnskabs-, forsknings-, og transportordfører for Socialdemokratiet
Nuværende minister for udviklingssamarbejde i den Socialdemokratiske regering

LÆS også: Husk kulturpolitikken – vi har så godt af det.

Kilde: TV2Nord/Statsministeriet

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion