d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Indstilling til danskernes Idrætspris: Du kan stadig nå det

15. oktober 2019 - kl.8:19 - af:

Idrætspris 2019 600x250

Danskernes Idrætspris er prisen, der hylder projekter og idéer, der hver dag året rundt styrker idrætslivet og er med til at give alle – store som små – gode oplevelser i idrætsforeningerne.

Danskerne er inviteret til at indstille den idé eller det projekt, de mener, skal vinde Danskernes Idrætspris.

I 2019 skal kendte sportsnavne som triatlet Michelle

Vesterby, orienteringsløber Maja Alm, dressurrytter Cathrine Dufour, badmintonspiller Christinna Pedersen og tidligere cykelrytter Chris Anker Sørensen være med til at vurdere, hvem der skal stå på scenen til DR’s SPORT ’19 og modtage en check på 100.000 kroner.

I 2018 blev det LykkeLiga, der vandt Danskernes Idrætspris for at give flere børn og unge udviklingshæmmede muligheden for at kunne dyrke idræt.

Stifter af LykkeLiga, Rikke Nielsen, har selv et barn med downs syndrom og syntes, at der var et hul i udbuddet af idræt til udviklingshæmmede. Initiativet voksede sig stort og inspirerede langt ud over Danmarks grænser. Derfor skulle initiativet honoreres med Danskernes Idrætspris.

Prisen er præsenteret af e-Boks i samarbejde med Danmarks Idrætsforbund (DIF) og DR P4. Hvert dommerpanel, der vurderer danskernes indstillinger, består af et kendt sportsnavn, en lokal repræsentant for foreningslivet og en journalist fra hvert P4-distrikt. Punktummet sættes, når vinderen afsløres i DR’s show SPORT 2019 den 4. januar 2020.

Når danskerne har indstillet deres bud på en vinder, udpeger dommerkomitéen fra hvert P4 distrikt de tre bedste idrætsinitiativer, hvorefter alle kan stemme på deres favorit. De regionale kandidater, der får flest stemmer, går videre til den landsdækkende finale.

Det er muligt at indstille sin kandidat frem til den 18. oktober kl. 12:00. Danskernes Idrætspris kan ikke gives til en enkeltperson. Det er tilladt at indstille samme projekt op til tre gange.

Indstil en kandidat

Kender du til en idé eller et projekt, som er med til at styrke idrætslivet i dit nærområde? Så kan du indstille din kandidat lige HER.

Indstillingsperioden lukker den 18. oktober kl. 12:00.

Vejen til prisen

  • Fra onsdag den 2. oktober og frem til fredag den 18. oktober kl. 12:00 kan alle nominere et projekt til Danskernes Idrætspris.
  • Når indstillingsperioden slutter, vil et dommerpanel vælge de tre bedste kandidater i hvert P4 distrikt. Dommerpanelet består af en lokal eliteidrætsudøver, en lokal repræsentant for idrætten og en journalist fra den lokale P4-station.
  • Den 13. november afsløres det, hvilke tre kandidater, der går videre fra hvert P4 distrikt. Samtidig sættes afstemningen i gang, hvor danskerne inviteres til at stemme på det idrætsprojekt, de mener bør vinde Danskernes Idrætspris
  • Den 4. december slutter afstemningen. De tre projekter, der har fået flest stemmer, sendes videre til landsfinalen.
  • DIF’s bestyrelse afgør, hvem der vinder Danskernes Idrætspris 2019. Vinderen afsløres den 4. januar 2020 ved tv-showet, SPORT 2019.

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion