d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Danmarks bedste Gårdbutik bedste Lokalproducent 2019

18. oktober 2019 - kl.9:13 - af:

Go for local 600x250

30. oktober kåres Danmarks bedste Gårdbutik 2019 og Danmarks bedste Lokalproducent 2019

På baggrund af flere tusinde forbrugerstemmer er der nu 3 finalister i hver kategori, som konkurrerer om hovedpriserne til prisuddelingen i Vejle den 30. oktober.

Vinderne blandt de nominerede afgøres af en yderst

kompetent dommerkomité, bestående af førende eksperter indenfor gastronomi, forbrugertrends og bæredygtighed.

Det er i år detailhandels- og forbrugereksperten Flemming Birch, udviklingsdirektør og medlem af ungeklimarådet Iben Krog Rasmussen og tidl. kokkelandsholdstræner og næstformand i verdenssammenslutningen af kokke Per Mandrup, som sammen skal udpege vinderne.

Nominerede til Danmarks bedste GÅRDBUTIK 2019

  • Byens Gårdbutik – Svendborg
  • Økoladen Højmark – Ringkøbing
  • Sybergkvæg – Kjerteminde

Nominerede til Danmarks bedste LOKALPRODUCENT 2019

  • Ømosebær – Kjellerup
  • Daniels Gartneri – Odder
  • Læsø Slagteren – Læsø

Foruden de kulinariske kvaliteter vil dommerne lægge vægt på forbrugerens mulighed, oplevelse og værdi ved køb af lokale varer, ligesom forretningens lokale opbakning og engagement spiller en rolle, når vinderne udpeges.

Dommernes egen vurdering suppleres desuden af kommentarer fra de mange forbrugere, der har stemt på deres favorit henover sommeren.

Det er internetportalen goforlocal.dk der står bag priserne i samarbejde med bl.a. Food Innovation House i Vejle, der også lægger rammer til årets prisuddeling.

Arrangementet byder, foruden kåringen, på interessante indslag indenfor bæredygtighed og forbrugeradfærd, en chance for at smage lokale lækkerier og en mulighed for at møde spændende lokale producenter.

En vigtig pris for Gårdbutikkerne og de små producenter 

“Hvorfor skal vi spise New Zealandske økoæbler, når vi i Danmark kan producere nogle af verdens bedste økologiske æbler, som ikke har rejst 18.000 km, kun har det halve CO2-aftryk og som vokser over hele landet indenfor få km af os alle?

Dette og lignende spørgsmål skal goforlocal-priserne hjælpe med at sætte fokus på, så vi som forbrugere ikke kun har gode intentioner om at støtte vores lokale småproducenter og gårdbutikker, men også får handlet på det i dagligdagen”, siger Niels Høegmark, Partner i goforlocal.dk

Og uanset om man snakker klima, børedygtighed, miljø, næring eller smag er det som regel de lokale varer der vinder, samtidig med at lokalproduktion bidrager positivt til den økonomiske udvikling i vores små lokalsamfund.

Derfor er det vigtigt både at støtte, de mange små initiativer, fremhæve de bedste og støtte de mest hårdtarbejdende.

Læs meget mere lige HER om det spændende initiativ, de nominerede, og dagens festligheder.

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion