d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"POLITI: Færdselsuheld i Tårs – Tyveri og farlig kørsel i Hjørring

1. november 2019 - kl.12:28 - af:

POLITI

Nordjyllands Politi rapporterer:

Tårs – betydelig materiel skade i færdselsuheld

På Bredgade i Tårs skete et færdselsuheld mellem tre personbiler torsdag den 31. oktober kl. 15:33.

Part 1 og part 2, begge fører af personbiler, holdt stille på Bredgade i østgående retning, da en personbil foran

dem var i gang med at foretage et venstresving.

Part 3, en 49-årig mandlig bilist, kom kørende i høj hastighed ad Bredgade i østgående retning, hvor han overså de stillestående personbiler.

Han kolliderede derfor med part 2, som blev skubbet ind i part 3. Kort tid inden uheldet var den 49-årig mand desuden blevet blitzet af en ATK vogn. Der var betydelig materiel skade i uheldet, men heldigvis undslap de involverede personer skade med undtagelse af part 2, en 29-årig kvinde, der desværre havde slået skulderen i uheldet.

Kør bil, når du kører bil – uopmærksomhed i trafikken

Uopmærksomhed skyldes ikke, som mange fejlagtigt tror, ting uden for bilen. 70% af de ting, der tager opmærksomheden findes i bilen. Det kan fx være, at du:

– taler i telefon eller læser/skriver SMS.
– indstiller GPS eller radio.
– samler ting op fra gulv eller handskerum.
– har tankerne et helt andet sted eller er stresset.

Læs mere om risikoen ved uopmærksomhed i trafikken her: sikkertrafik.dk – kør bil når du kører bil.

Hjørring – 47-årig mand udsat for tyveri fra personbil

Mellem søndag den 27. oktober kl. 20:00 og mandag den 28. oktober kl. 06:00 blev en 47-årig mand udsat for tyveri fra hans personbil.

På Møllevej i Hjørring holdt bilen parkeret.

En tyv brød låsen til bagagerummet op, hvorfra han stjal en taske med en mobiltelefon, en bærbar og en række kosmetiske produkter.

Har du set mistænkelig færden i forbindelse med sagen? Kontakt politiet på 114.

Hjørring – bilister anholdt for kørsel under påvirkning af stoffer

Flere bilister blev anholdt for kørsel under påvirkning af stoffer i det seneste døgn.

På Svanelundsvej i Hjørring blev en personbil standset til et rutinetjek torsdag den 31. oktober kl. 14:15. Da patruljen kom i kontakt til føreren af bilen, en 30-årig mand, var det tydeligt, at han var påvirket. En narkometertest understregede, at manden var påvirket af cannabis. Derudover kunne patruljen også se, at han ikke havde kørekort. Manden blev derfor sigtet for kørsel uden førerret og kørsel under påvirkning af stoffer, hvorfor han blev anholdt.

På Nordens Alle i Hjørring blev en anden personbil også standset til et rutinetjek torsdag den 31. oktober kl. 21:59. Ved henvendelse til føreren af bilen, en 27-årig mand, fattede patruljen også her hurtigt mistanke til, at manden var påvirket. En narkometertest kunne også her tydeliggøre, at manden var påvirket af stoffer – i denne sag var det amfetamin. Manden blev derfor sigtet og anholdt for kørsel under påvirkning af euforiserende stoffer.

Straffen for kørsel med euforiserende stoffer i blodet

Kører du med ulovlige, euforiserende stoffer i blodet, er straffen den samme, som hvis du kørte spirituskørsel med 1,21 promille.

Du får frakendt dit kørekort i 3 år og får en bøde.

Du skal desuden bestå en ny teori- og køreprøve og gennemføre et ANT-kursus (ANT står for Alkohol, Narko og Trafik). Kurset varer 12 timer og koster 3.200 kr.

Bliver du taget flere gange med ulovlige stoffer og/eller alkohol i blodet, stiger straffen.

Læs mere om straffen for kørsel med stoffer i blodet på: sikkertrafik.dk – ulovlige stoffer

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion