d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Interesserer du dig for slægtsforskning?

3. november 2019 - kl.11:42 - af:

Slægt familie free pic 600x250

Saltlandets historiske Forening for Sæby og Omegn afholder 16. november 2019 Slægtens Dag 2019 i Manegen i Sæby.

Der vil være 4 foredrag og 16 stadeholdere i den store sal , og der er gratis adgang fra 10-16.

De kendte TV-serier ” Ved du hvem du er ? og ” Forsvundne arvinger” har skærpet folks interesse for

slægtsforskning. Overalt i landet stiger medlemstallet i de slægthistoriske foreninger og tilhørende studiekredse.

De to gamle landsdækkende foreninger indenfor slægtsforskning, nemlig DIS-Danmark og SSF, sluttede sig sammen i 2018 og hedder nu Danske Slægtsforskere og har 8000 medlemmer og 46 lokalforeninger, hvori også Saltlandet indgår.

Formanden for den nye forening, Kirsten Sanders, kommer til Sæby den 16. november og benytter dagens første foredrag til at fortælle om foreningen Danske Slægtsforskere.

Slægtens Dag er en slags messe, hvor gæster kan komme og gå helt frit og gratis og sætte sig i lokale 4 til et foredrag eller flere og i øvrigt besøge de 16 stande fra historiske foreninger, stadsarkivet,lokalarkiver, bibliotek m.fl., som vil fylde den store sal.

I salens midte vil der være en workshop med et par erfarne slægtsforskere, som kan assistere gæster, som søger efter information om deres aner. I forhallen vil der være cafe, hvor gæsterne kan hvile benene og nyde kaffe og kager.

Saltlandets historiske Forening afholdt den første Slægtens Dag i 2015 , også i Manegen, og det var en stor succes . I 2016 afholdt Frederikshavn slægt- og lokalhistorisk Forening Slægtens Dag og året efter gik stafetten til Skagen lokalhistorisk Forening. I 2018 var der Slægtens Dag i Østervrå og så nu i 2019 er stafetten tilbage i Sæby.

Ovenfor er nævnt det første foredrag med Kirsten Sanders. Om eftermiddagen kommer hun igen på talerstolen og fortæller om brugen af DNA i slægtsforskning.

Også i Saltlandet har man benyttet DNA test i slægtsforskning og her glæder man sig  til at høre nyt herom fra Kirsten Sanders.

Dagens andet foredrag er med Peter Christensen fra Mormonkirken i Ålborg, som fortæller om den kolossale database Familysearch.org med over 4 milliarder navne , som Mormonerne stiller gratis til rådighed for slægtsforskere over hele verden.

Dagens fjerde foredrag med Kathrine Tobiasen handler om danske fæstebønder og om, hvor og hvordan vi finder oplysninger om dem.

De 16 stande i den store sal vil rumme slægtshistoriske foreninger fra Sæby, Frederikshavn, Østervrå, Lyngså, Ålborg og Brønderslev.

Af arkiver kan nævnes Frederikshavn Stadsarkiv , Flauenskjold lokalarkiv og Kystmuseet. Desuden deltager Sæby Bibliotek, Sæby Museumsforening, Sæby Bevaringsforening, Sognefogedgården i Frederikshavn, Familysearch-Ålborg, Danske Slægtsforskere Landsforening og Historisk Samfund for Vendsyssel.

Frederikshavns kommunes Frie Midler har doneret 5000 kr. til arrangementet og derfor er det gratis at deltage for stadeholdere og alle gæster.

Den foreløbige tidsplan ser sådan ud, lørdag 16. november:

Opstilling kl. 08.00 – salen er tilgængelig kl. 08-19

kl. 09.00 er Saltlandet vært for stadeholderne med fælles rundstykker og kaffe
kl 10.00 Slægtens Dag åbnes for publikum.
kl. 10.30 Foredrag nr 1 : Kirsten Sanders
kl. 11.45 Foredrag nr. 2 Kathrine Tobiasen
kl. 13-13.30 pause
kl. 13.30 foredrag nr. 3 Peter Christensen
kl. 14.30 foredrag nr 4 Kirsten Sanders
kl 16.00 Slægtens Dag slutter

Slægtsforskning Vendsyssel Historiske Museum Hjørring

Torsdag den 7. november kl. 14.30 til 16.30, afholder Vendsyssel Historiske Museum Slægtsforskningscafé – alle er velkomne.

Tirsdag den 26. november kl. 09.00 til 12.00 afholder Vendsyssel Historiske Museum workshop for slægtsforskere – alle er velkomne

Sted: Det Gamle Rådhus, Torvet 6, Hjørring

Entré: Gratis

Find flere informationer på 

 

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion