d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"“Spis Sammen” hele uge 45 – Danmark rundt

7. november 2019 - kl.7:12 - af:

SPIS Sammen 600x250

Med store og små spisearrangementer over hele landet ønsker “Spis Sammen” at gøre det lettere at møde nye mennesker og at invitere til samvær og fællesskab.

De sætter sætter fokus på ensomhed ved at bringe mennesker sammen, der ikke normalt mødes.

Målet er at komme ud i enhver krog af Danmark – på tværs af generationer og kulturer.

Ensomhed mistrives i fællesskaber. Fælles måltider er samvær med hinanden, hvor vi netop kan bekæmpe ensomhed, udvikle fælleskabet – og skabe nye fællesskaber. Det er det, vi gør i uge 45, og omkring uge 45 – hvor ’Danmark Spiser Sammen’.

Fællesspisninger bliver i uge 45 afholdt over alt i landet – både organisationer, arbejdspladser og private hjem lægger rum til møder mellem mennesker over et måltid mad.

Ideen er at gøre opmærksom på ensomhed i befolkningen og samtidig starte en bølge, hvor danskere kan møde hinanden på kryds og tværs og skabe inkluderende fællesskaber.

“Vi tror på måltidet som én indgang til fællesskaber. Det samme gør danskerne. Hele 78% mener, at det kan hjælpe på ensomhed at have nogen at spise sammen med. En snak over et måltid kan være første skridt ind i andre fællesskaber, og vi ved at mange af vores medlemsorganisationer bruger fællesspisningen til at fortælle hvad man ellers kan deltage i. Vi håber at mange, også de lidt skeptiske, dukker op og får en rigtig god oplevelse,” siger Majken Lundberg, Koordinator i Folkebevægelsen mod Ensomhed.

“Med mindst 350.000 svært ensomme over 16 år, omkring 1000 daglige henvendelser til de praktiserende læger alene eller delvist pga. ensomhed og en fælles regning på over 8 mia. kr. som konsekvens af ensomhed, har vi som samfund en opgave ift. at adressere ensomhed.

Danmark Spiser Sammen er én af Folkebevægelsen mod Ensomheds måder at gøre dette på,” påpeger Majken Lundberg endvidere.

Danmark Spiser Sammen kører på fjerde år – og er initieret af Folkebevægelsen mod Ensomhed (FmE). FmE består af over 80 organisationer, kommuner, virksomheder og fonde, der både beskæftiger sig med ensomhed og tilbyder fællesskaber og aktiviteter.

Det er ambitionen ikke bare at få Danmark til at spise sammen, men også at få deltagerne til at komme igen resten af året og derigennem bekæmpe ensomhed.

Find et måltid i nærheden af dig på https://danmarkspisersammen.dk/event-list/

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion