d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Smukke, unge mennesker: GRATIS kunst workshop

8. november 2019 - kl.6:26 - af:

Hjørring Musiske kunst 600x250

Smukke, unge mennesker i Hjørring Kommune – nu skal I se med her – dette er nemlig for godt til at være sandt.

Men sandt er det.

Hjørring Musiske Skole og Frederikshavn Bibliotek samarbejder om at udbrede kendskabet til billedkunst for de 11-16-årige.

Og derfor udbydes der netop nu, i Hjørring Kommune, hele tre gratis workshops i efteråret – den første foregår på torsdag den 4. oktober.

I år er temaet portrætter, og det beskrives gennem materialer og udtryksformer.

Dette givende tilbud, begyndte sidste år, hvor kunstalliancen mellem Hjørring og Frederikshavn opstod grundet mangel på tilbud af kunst til vores unge mennesker.

Hvis kunsten og den kreative læring også skal være for fremtidens generationer, bliver man også nødt til at prioritere den.

Børn udvikler sig i kunst

Børn opfatter kunst helt anderledes end voksne. Når børn er i nærkontakt med kunst og kultur i hverdagen, får de bedre mulighed for at udvikle en lang række vigtige kompetencer. Både i forhold til deres personlige udvikling og for at kunne deltage som kompetente medborgere i vores demokratiske fællesskab.

FN’s Børnekonvention er underskrevet af Danmark på linje med de øvrige nordiske lande. Konventionen, som Danmark tiltrådte i 1991, siger bl.a., at børn og unge har ret til at møde kunst og kultur gennem deres opvækst.

Det lyder godt nok spændende – hvornår kan vi være med?

 

Lørdag den 9. november 2019 kl. 10.00 – 13.00:

JACOB RANTZAUS dramatiske værker på Vendsyssel Kunstmuseum er i fokus, når Lotte Dyhrberg og Kunstalliancens elever arbejder med portrætter. Vi lærer, hvordan man opbygger et portræt med lighed og skaber transparente lag med personlige anekdoter. Anekdoterne overlapper portrætterne og skaber mange spændende overraskelser både visuelt og i fortolkningen.

Sted: Vendsyssel Kunstmuseum. Workshoppen er gratis, men kræver tilmelding.

Lørdag den 16. november 2019 kl. 10.00 – 13.00:

MASKER – KAN DU GÆTTE HVEM JEG ER? Vi henter inspiration fra Sadeq Jaffer, som er irakisk kunstfotograf. I sine billeder eksperimenterer han med identiteter og skaber kostumer og masker, som han iklæder sine modeller. I sit fotografiske udtryk udfordrer han identitet og køn, og det gør han i sit hjemland, som sjældent diskuterer sådanne emner. Workshoppen er gratis, men kræver tilmelding.

Sted: Hirtshals Bibliotek. Bemærk at tilmelding skal ske via Hjørring Bibliotekernes hjemmeside

Alle workshops er for de 11-16-årige og er gratis, men man skal tilmelde sig hos Hjørring Musiske Skole på denmusiske.dk.

Foto: Hjørring Musiske Skole

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion