d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"SE/HØR de flotte taler fra Arne Boelt & Poul Nyrup Rasmussen

23. november 2019 - kl.8:35 - af:

headspace åbn 600x250

Så oprandt dagen, hvor Hjørrings nye headspace officielt blev indviet.

Det bleven helt fantastisk dag, hvor huset var fyldt og stemningen var i top.

– Vi  kunne ikke være mere tilfredse med dagen, fortæller en meget glad Jesper Overgaard Andersen – leder af centeret.

Som et led i Hjørring Kommunes Ungegaranti, åbnede rådgivningstilbuddet headspace i Hjørring officelt igår den 21. november på Amtmandstoften 2 i Hjørring.

Tilslutningen var stor med flot besøg af både Arne Boelt og Poul Nyrup Rasmussen – og taler med hjerte.

Indvielsen blev symbolsk indledt med smuk musik leveret af Hjørrings orkester YoungCare.

YoungCare orkestret består af udvalgte børn i Hjørring Kommune, som har fået chancen for at lære at spille et instrument og være en del af et stort orkester, uden det koster dem noget.

Børnene kommer fra familier, hvor de af den ene eller anden årsag ikke ville have haft muligheden for at få sådan en oplevelse. Børnene spirer, vokser og blomstrer i dette univers – og sådan skal det være, fortæller en stolt Arne Boelt – alle er gode til noget – og alle kan blive til noget.

Arne Boelt fortsatte: – Jeg vil sige til alle de unge der er her i dag – og til de unge i vores kommune, at vi er her og vi interesserer os for jer – og når nogen interesserer sig for en – så går det hele. Går man alene med problemerne, så går det ikke – og derfor er vi her – vi vil her i kommunen give vores unge mennekser det bedste vi kan.

Poul Nyrup tog over med sang og tale: – Vi er de samme mennesker – uanset om vi står på toppen eller befinder os på bunden.

Poul Nyrup glædede sig meget over, at Arne Boelt tog telefonen og stafetten, da han ringede til ham.

– Hjørring Kommune gør det flot, og ambitionerne er flotte – óg store. Det er vel nok Danmarks mest ambitiøse ungeplan – at alle unge i Hjørring Kommune skal have en uddannelse og et job, men jeg tror på planen, fortalte Poul Nyrup.

– Får vi fat i hver eneste unge i Hjørring – så klarer vi den – enhver kan noget – det gælder blot om at se det, fortsatte Poul Nyrup.

– I headspace er der AL den tid DU har brug for – om det er 2 samtaler eller 20. Her bliver du ikke spurgt om hvad du kan – eller ikke kan. Her mødes du ikke af en sagsbehandler – og her skal du ikke sige det, du tror din sagsbehandler eller lærer ønsker at høre.

– I headspace mødes du af et andet ungt menneske, som spørger “hvad kan vi hjælpe dig med” – her kan du fra hjertet fortælle om hvem du er, og hvilke problemer du går og tumler med.

– Her er der ikke kun 10 minutter – her er der al den tid DU har brug for. Og sidst, men ikke mindst – “vi siger det ikke til nogen, det vi taler om i headspace – vi siger heller ikke noget til dine forældre, dine lærere, dine venner eller andre – alt det vi taler om er helt fortroligt – det kommer ikke videre.

– Du skal vide, at vi tror på dig, at du er god nok, fortalte Poul Nyrup.

25% af de unge i dagens Danmark lider og har ondt i sjælen

25% mener ikke de kan klare sig i skolen, de tror ikke på sig selv, de tror ikke, at der er nogen der vil hjælpe dem, de isolerer sig, har ingen kammerater og dårlig kontakt til forældre og voksne – hvis vi ikke samler dem op, så krakelerer vores samfund for alvor, fortsatte Poul Nyrup.

– Derfor er er det både flot og afgørende, at Hjørring Kommune har valgt at sikre sig, at alle unge i Hjørring Kommune får den hjælp de har brug for – det er meget afgørende for fremtiden, afslutter Poul Nyrup og takker Arne Boelt, Jesper, Lise og alle de frivillige – I gør en kæmpestor forskel.

– Headspace ér forebyggelse – ALT det vi gør i headspace VIRKER.

I headspace har vi mange frivillige med meget forskellige baggrunde. Fælles for dem alle er, at de på den ene eller anden måde har faglighed, erfaringer eller andre kompetencer, som de bruger i mødet med de unge.

Fra i dag har headspace i Hjørring åbent alle tirsdage, onsdage og torsdage i tidsrummet kl. 12-18. Her kan man blot kigge ned uden forudgående aftale. Det er også muligt at kontakte os på tlf. eller via de sociale medier, såfremt man ønsker en samtale på et andet tidspunkt.

headspace.dk

SE HER hele åbningstalen – og lyt til den dejlige musik og de danske sange.

headspace åbn 600x400headspace åbn 2 600x400headspace 3 åbn 600x400headspace 4 åbn 600x400

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion