d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"23 besøgshunde var klar til optagelsesprøve i Hjørring

30. november 2019 - kl.10:37 - af:

Tryghedsfonden hund 600x250

TrygFondens besøgshunde er populære, og derfor var det igen tid til optagelsesprøver i Hjørring Kommune og i resten af landet, hvor de mest egnede hunde blev fundet.

Beboerne på plejecentre og andre institutioner i regionen har derfor fået endnu flere firbenede frivillige, da 23 hunde og deres ejere onsdag den 20. november kom til optagelsesprøve i Vellingshøjcentret.

TrygFonden Besøgshunde er Danmarks største korps af besøgshunde med over 750 hunde og deres ejere.

Hver dag skaber besøgshundene glæde blandt beboere på plejecentre og andre plejeboliger i Danmark.

For at sikre at både hund og ejer er egnede til at være en del af besøgshundekorpset, skal de vurderes ved en optagelsesprøve. Hundene bliver undersøgt grundigt og vurderet, da de skal være sunde, lydige og have overskud for at komme i betragtning. Der var derfor noget at kigge på, da besøgshundene og deres ejere mødte op til session i Vellingshøjcentret.

– Besøget af en hund kan være med til at skabe glæde og bryde med en ensformig hverdag for beboere på plejecentre og andre institutioner, og det er fx helt fantastisk at opleve, hvor glade mennesker med demens bliver, når der kommer en besøgshund.

Hunde kan noget, mennesker ikke kan, og en varm pels og et snudepuf kan gøre en kæmpe forskel.

Da vi etablerede TrygFonden Besøgshunde i 2010, var det netop for at give beboerne på landets institutioner gode oplevelser, siger Galina Plesner, projektchef i TrygFonden, og fortsætter:

– Besøgshundene er populære, og efterspørgslen er stor blandt institutioner i hele landet. Det er ganske forståeligt, når man tænker på den positive effekt, besøgshundene har på de mennesker, der ellers ikke har mulighed for samvær med dyr i hverdagen. Vi glæder os derfor til at bidrage med flere gode stunder, siger Galina Plesner.

De mest egnede besøgshunde blev udvalgt af eksperter

En dyrlæge og adfærdseksperter vurderede hundene, inden de kunne blive en del af besøgshundeordningen. Til sessionerne på plejecentrene blev hundenes fysik undersøgt af dyrlæge Pia Ammitzbøll Andersen.

Hundeadfærdskonsulenterne Irene Jarnved og Iben Meyer vurderede hundenes adfærd samt hund og ejers samarbejde i en særlig adfærdsgård med forskellige prøver.

Herefter sikrede Line Hindsgaul Alstrup og Galina Plesner fra TrygFonden, at hund og ejer var egnede og klar til at komme på besøg. Erfaringer vise, at mellem 60 og 70 pct. af de hunde, der kommer til session, bliver godkendt.

– Vi udvælger kun de hunde, der er egnede til at komme ud på plejecentrene. En TrygFonden Besøgshund er en rolig og sund hund. Det er derfor vigtigt for os at stille krav til de kommende besøgshunde og deres ejere, da vi jo inviterer hundene hjem til sårbare mennesker. Vi sikrer os, at vi har gjort, hvad vi kan, for at gøre det til en god oplevelse for beboere, besøgshunde og hundeejere, siger Galina Plesner.

Består hund og ejer alle tests, bliver de en del af TrygFonden Besøgshunde, hvor der er mulighed for at besøge forskellige typer institutioner som fx plejecentre og plejeboliger for voksne udviklingshæmmede.

I dag har TrygFonden Besøgshunde over 750 besøgshunde i korpset samt godt 800 plejecentre og andre plejeboliger, der har meldt sig til at modtage besøg.

Om TrygFonden

TrygFonden varetager TryghedsGruppens almennyttige arbejde. TryghedsGruppen er hovedejer i forsikringsselskabet Tryg og skaber værdi og tryghed gennem langsigtede investeringer og almennyttige uddelinger.

Trghedsfonden hund 400x600

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion