d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Ida Terkelsen Vangsgaard fra Hjørring i praktik på Island

30. november 2019 - kl.9:49 - af:

Bygma 600x250

24-årige Ida Terkelsen Vangsgaard fra Bygma Hjørring er netop hjemvendt fra to ugers praktik i Bygma.

Gruppens islandske datterselskab Húsasmiðjan. Opholdet er et led i Idas 2-årige uddannelse som trælastelev.

Bygma Gruppen er en stor nordisk koncern og der er gode synergier at hente på tværs af landegrænserne,

ved at sende eleverne i praktik i Island og Sverige. De unge kommer hjem med nye kompetencer, øget faglighed og et bredere livssyn.

Anderledes end derhjemme

Ida Terkelsen Vangsgaard, der bor i Hjørring, var under sit ophold tilknyttet to af koncernens forretninger i Reykjavik, og besøgte også Bygma Gruppens islandske hovedkontor, som er omdrejningspunktet for de ca. 500 medarbejdere i Island. Her var hun bl.a. med til statusoptælling.

I forretningerne, fik Ida lov at arbejde med en bred vifte af opgaver, som adskiller sig fra dem hun til daglig beskæftiger sig med hjemme i Hjørring.

Kulturforståelse og netværk

”Julen er en lysfest på Island” fortæller Ida, ”det er mørkt meget af døgnet, så julelys- og julevarer er i høj kurs. Jeg kom netop da det hele skulle pakkes ud og arrangeres, og jeg lærte en del om butiksvarer til det private segment, selvom der også på Island er stort fokus på de professionelle håndværkere. Til daglig betjener jeg mest prof-kunder i trælasten. Først og fremmest gav det god indsigt og kulturforståelse og en værdifuld øvelse i at kommunikere på et andet sprog. Og så har jeg fået et netværk med nordiske kolleger”.

Naturoplevelser gjorde indtryk

Selvom fritiden var knap under praktikopholdet, blev der i weekenden tid til at komme rundt på øen.

Ida boede under opholdet sammen med anden Bygma-elev fra Haslev og sammen besøgte de nogle af de fantastiske naturfænomener som geysere, vandfald, laguner og varme kilder. De kørte i bil til sydkysten og blev så bjergtagede af alt hvad de så, at de begge har planer om at vende tilbage til Island en gang i fremtiden.

Det har være to tætpakkede uger med mange indtryk både på det faglige og det personlige plan.

EU-støtte til projektet

Praktikopholdet er blevet til igennem Erasmus+, som er et EU-projekt, der støtter elever i Europa i at komme i praktik i andre europæiske lande. Bygmas elever er tilknyttet Business College Syd i Mommark, hvor eleverne tager deres handelsuddannelse. Programmet for praktikopholdet er blevet til i samarbejde mellem Bygma og skolen.

Billedtekst: Ida Terkelsen Vangsgaard fra Bygma Hjørring var på udvekslingsophold i Island, som led i sin elevuddannelse.

Bygma 600x400Bygma 2 600x400

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion