d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Nordjyllands Politi har valgt at advare bilisterne

6. januar 2020 - kl.8:58 - af:

GF Bilforsikring Bonus check.
Sted: Jernbanevej 65, Odense NV.
Dato: 20/02/12
Journalist: Rasmus Gade
Foto: Alex Tran

“Tænd nærlyset så er der også lys i baglygterne”, sådan skriver Nordjyllands politi.

Hvis du ser en bil, der ikke har fået tændt lygterne, så råder politiet til at blinke en enkelt gang med det kort lys for at gøre den anden fører opmærksom på forglemmelsen.

I 2011 indførte EU en ny regel om, at der skal være

kørelys foran på alle nye biler, også om dagen. For at spare på energien gælder kravet ikke lys i baglygterne. Reglerne har givet danskerne en særlig udfordring. Vi har nemlig gennem mange år vænnet os til, at både forlygter og baglygter tænder, når man starter bilen.

Reglerne har været ændret nogle gange. Men siden sommeren 2016 har lys sensorer været et EU-krav for alle nye typegodkendte biler.
Det betyder, at også baglyset automatisk skal tændes i lygtetændingstiden.

Ifølge Rådet for Sikker Trafik oplevede 70 procent af de adspurgte bilister sidste år en medtrafikant med slukkede baglygter, selv om det var mørkt eller tåget.

For 12 procent udmøntede det sig i en kritisk situation.

Heldigvis er det, indtil videre, ikke gået så galt med netop slukkede lygters skyld i uheld. Det viser en ny rapport, som Epinion har lavet for Rådet for Sikker Trafik tilbage i marts 2016.

– Der spørges til henholdsvis det sidste halve år og seneste tre måneder. Så billedet dækker vinterhalvåret med mange mørke timer, regnfuldt og tåget vejr. En tilsvarende undersøgelse for sommerhalvåret ville helt sikkert vise lavere tal, har Jesper Sølund, dokumentationschef i Rådet for Sikker Trafik, tidligere fortalt til Newsbreak.dk.

– Og det er positivt, at så mange – to ud af tre – advarer de bilister, der har glemt at tænde baglygter. Men det skal endnu flere blive bedre til, sagde han videre.

Rådet for Sikker Trafik har en klar anbefaling til de bilister, der har biler, der ikke tænder baglygterne af sig selv. Det er nemlig i mange tilfælde muligt at få koblet baglygterne til kørelyset.

Sådan en kobling ligger typisk i prislejet 1.000-2.000 kr.

Foto: Alex Tran

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion