d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Skøjtehold for børn med særlige behov

8. januar 2020 - kl.12:04 - af:

SOSNord 600x250

De fleste børn elsker at skøjte, men for et barn med særlige behov er det ikke altid en nem mulighed.

Det har skøjtetræner Pamela Hansson fra Skøjte- og Sportsforening Nord i Frederikshavn besluttet sig for, at lave om på.

“Alle skal kunne opleve glæden ved at stå på skøjter” – og derfor starter vi nu et helt nyt skøjtehold op –

for børn med særlige behov.

For børn er skøjteløb altid sjovt, og så er det tilmed en fantastisk måde at udvikle balancen og motorikken på.

»Børnene lærer at få en god balance, fordi man hele tiden stimulerer de nerveimpulser, der skal sørge for, at man har hovedet opad og skøjterne nedad, hvilket resulterer i en bedre fin motorik og gavner både koordination, styrke og balance.

– Fangeleg er godt til at lære dem at skøjte, det kender børn jo i forvejen, fortæller Pamela.

Børn fra to lokale institutioner i Frederikshavn har været med til at teste holdet af, inden der bliver åbnet op for alle. Og det har tilsyneladende været et hit. For børnene er allerede blevet meget mere fortrolige med det glatte underlag.

– Første gang lå børnene på isen, og vi havde mange kravlelege, og vi øvede på, at de skulle rejse sig op. Og i dag kan de skøjte flere meter, inden at de falder – og nogen kan skøjte rigtig langt, siger Pamela Hansson.

Har lært børnene godt at kende

Inden holdet bliver åbnet op for alle, har det været vigtigt, at skøjtetrænerne og pædagogerne kunne lære hinanden at kende.

– Tanken er jo, at skolen skal hjælpe foreningen i gang med at få de her børn ud på isen. Og når børnene er på isen, er det skøjteforeningen, der er eksperterne, siger Søren Vestergaard Pedersen, der er idrætskoordinator i Frederikshavn Kommune.

Og Pamela Hansson siger, at skøjtetrænerne har brugt kræfter på at lære børnene godt at kende, så man bedre kan håndtere det enkelte barn – også fordi, de er så forskellige.

Skal se mulighederne

Ronni Schjunk er pædagog fra en af de to institutioner, der har været med på holdet hen over efteråret. Han har selv været med, hver gang der har været træning.

– Børnene får en kæmpe succesoplevelse igennem det her projekt. Det er med at se mulighederne i stedet for de udfordringer, børnene har, fortæller Ronni Schjunk fra Frydenstrandskolens Grøn SFO til TV2Nord.

Og gode oplevelser er der masser af til Michael Pedersens søn.

– Sådan en som Tobias er rigtig svær at få til nogen fritidsaktiviteter, og her er det tilbud jo super godt, da han kan komme ind med sin kørestol og deltage på lige fod med de andre, siger Michael Pedersen, der er far til Tobias.

Hvor mange der vil være, når holdet åbner op efter nytår, må tiden vise.

– Vi håber selvfølgelig, at der en 8-10 børn, der er med på at starte efter nytår. Og hvis der kommer flere, må vi ud at finde nogle flere frivillige, og det er jeg sikker på, at foreningen også er klar til, siger idrætskoordinator Søren Vestergaard Pedersen.

Se video fra det særlige skøjtehold på TV2Nord lige HER.

Også plads til børn fra Hjørring

Pamela Hansson oplyser, at børn med særlige behov fra Hjørring Kommune også er meget velkomne i Skøjte- og Sportsforening Nord.

– Vi finder altid en løsning, og man er naturligvis også velkommen til blot at kigge forbi og hilse på os eller forsøge sig med et par gratis prøvetimer.

Her er plads til ALLE!

Skøjte og Sports Forening Nord er en skøjteforening i Frederikshavn, som har plads til alle. De har skøjtehold på alle niveauer og til alle aldersgrupper, fra 3-99 år.

Vores kontingent holder vi så lavt som muligt, for at gøre plads til alle, så kontakt os endelig hvis du har lyst til at prøve at skøjte, slutter en smilende Pamela.

Kontaktoplysninger m.m. findes på sosnord.dk

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion