d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Erhverv Hjørring: Nytårskur 2020 “Stå fast og gå glip”

8. januar 2020 - kl.9:34 - af:

HJEC_Nytårskur2020 600x250

En af Danmarks stærkeste stemmer taler for Erhverv Hjørrings medlemmer og for 500 uddannelsessøgende.

Skrevet af journalist Claus Dindler for Erhverv Hjørring/Hjørring ErhvervsCenter

”Stå fast og gå glip” er titlen på det foredrag, som professor Svend Brinkmann vil holde for Erhverv Hjørrings medlemmer ved erhvervsforeningens

traditionelle nytårskur den 16. januar på Nordsøen i Hirtshals.

Udover at tilbyde sine medlemmer en af de stærkeste stemmer i de senere års offentlige debat i Danmark, stiller Erhverv Hjørring også Svend Brinkmann til rådighed for 500 unge fra Hjørrings uddannelsesinstitutioner.

Det foregår på Hjørring Gymnasium. Publikum er fra afgangsklasserne fra gymnasiet og HF, UCN og EUC Nord.

Det er i de senere år blevet en tradition, at Erhverv Hjørring viser sit engagement i unge og uddannelse ved at tilbyde Nytårskurens gæstetaler til et arrangement for unge.

Svend Brinkmanns foredrag på Hjørring Gymnasium har titlen ”Hvad er et menneske?” og tager udgangspunkt i hans seneste bog af samme titel.

I foredraget vil Svend Brinkmann tale om, hvordan det at kende sig selv som et menneske er et dannelsesprojekt, og om hvordan man realiserer sin menneskelighed.

Titlen på Nytårskurens foredrag, ”Stå fast og gå glip” tager også udgangspunkt i to af Svend Brinkmanns populære bogudgivelser fra de senere år med titlerne ”Stå fast” og ”Gå glip”.

I ”Stå fast” hævder Svend Brinkmann, at den udviklingstvang, som præger vores kultur, gør os blinde for de væsentligste ting i livet som pligtfølelse, værdighed og sindsro. Svend Brinkmann gør op med den stædige selvudviklingsindustri inden for arbejdsliv, uddannelse og privatlivet og formulerer en modstand mod tidens krav til evig omstilling og forandring.

I ”Gå glip” med undertitlen ”om begrænsningens kunst i en grænseløs tid” beskriver Svend Brinkmann, hvordan vi skal indrette os for at kunne stå fast på det, der er væsentligt og meningsfuldt. Svend Brinkmann vil i sit foredrag komme ind på, hvordan mådehold og det at gå glip af noget ikke bare er en nødvendighed i en grænseløs udviklingskultur, men også er en indre del af et godt liv – både etisk, eksistentielt og psykologisk.

Nytårskuren omfatter foruden Svend Brinkmanns foredrag også borgmester Arne Boelts nytårstale, gallamiddag samt rige muligheder for networking.

Tilmelding på www.erhvervhjoerring.dk senest 9. januar. Nytårskuren er forbeholdt medlemmer af Erhverv Hjørring.

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion