d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Nordjylland hitter blandt turisterne

9. januar 2020 - kl.9:10 - af:

Turisme Nordjylland 600x250

Dansk Kyst- og Naturturisme har netop kortlagt feriegæsternes tilfredshed i 37.

Men hele fem nordjyske destinationer er at finde blandt de ti øverste på listen.

Foruden Skagen på førstepladsen er følgende nordjyske steder på listen: Sæby (2), Læsø (7), Løkken (8) og Blokhus (10).

Og skal vi fortsat have de nordjyske briller på, ligger Slettestrand/Thorupstrand på en flot 11-plads, mens Lønstrup ligger nummer 15.

Venlig lokalbefolkning

Ifølge turisme- og oplevelsesforsker Peter Kvistgaard ved Aalborg Universitet kan turisternes generelle tilfredshed med Nordjylland i høj grad tilskrives den atmosfære, der findes i det nordjyske.

– Der er noget specielt ved at være i Nordjylland. Lokalbefolkningen er tilsyneladende venligt indstillede overfor turisterne, og så er der nogen byer, der kan noget særligt, siger Peter Kvistgaard.

Han peger på Sæby, der ligger nummer to på listen efter Skagen, som en by, der har noget specielt at byde på. Blandt andet med det gamle miljø i midtbyen, som er bundet “nogenlunde sammen med havnen”, som Peter Kvistgaard formulerer det.

– De byer, der topper listen over populære feriemål, har alle en lang tradition for turisme, og det betyder rigtig meget i forhold til, at folk føler sig velkomne, siger Peter Kvistgaard.

Konstant udvikling i Blokhus
Han erkender, at det kan være svært helt at forklare, hvorfor det lige er de nordjyske destinationer, der præger topti-listen.

– Der er bare nogen steder, der smager bedre og er federe end andre steder. Det er svært at definere. Men tag for eksempel Blokhus, som har været ude for en konstant udvikling siden 1865, her har de virkelig finpudset og tilpasset byen. Senest med en ensartning af husene, så de har de samme farver, og byen virker i det hele taget bare imødekommende, siger Peter Kvistgaard, der også fremhæver Gateway’en mellem Blokhus og Hune, som kan tiltrække turisterne også uden for højsæsonen i sommermånederne.

Peter Kvistgaard forklarer, at i undersøgelsen fra Dansk Kyst- og Naturturisme ønsker gæsterne iscenesatte byer, som byder på oplevelser hele året.

Er risikoen så ikke, at byerne kommer til at ligne kulørte tivolier?

– Nej, overhovedet ikke. Det er den typiske reaktion, folk har, når de hører, at vi skal iscenesætte byerne. Det handler i stedet om at træffe nogle gode strategiske valg, og ét sted skal ikke være det samme som et andet sted. Sæby kan for eksempel noget, som Skagen ikke kan. Det er de geografiske, kulturelle, historiske og lokale forhold, som er spændende at arbejde med, siger Peter Kvistgaard.

Naturen trækker i turisterne

Ifølge ham er Nordjylland også begunstiget af en natur, som i den grad virker som en magnet på turisterne.

– Naturen, og de oplevelser der følger med, er kernen i det, gæsterne svarer i undersøgelsen. Det står bare helt centralt, siger Peter Kvistgaard.

Han bemærker også, at Læsø ligger flot på listen på en syvendeplads, og den placering har ifølge ham noget med tidsånden at gøre.

– Ø-turisme hitter for tiden. Folk er vilde med at holde ferie på en ø, for det er lidt besværligt både at komme til og fra en ø. Det giver turisterne en fornemmelse af noget oprindeligt og nostalgisk kombineret med den ro og afslappethed, det giver at være på en ø, siger Peter Kvistgaard.

Kilde: TV2Nord.dk, Dansk Kyst- og Naturturisme

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion