d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"At miste sig selv, at turde rejse sig og kæmpe for andre

10. januar 2020 - kl.13:17 - af:

KCV_Laila Hyldgaard Tronsen 600x250

En beretning om at miste sig selv, men også om at turde rejse sig og kæmpe for sig selv og andre.

Onsdag den 22. januar kl.10.30-14.00 får Kulturcenter Vendsyssel, besøg af Laila Hyldgaard Tronsen, hendes veninde og Inge Bergstedt, leder af Frederikshavn krisecenter.

Laila Hyldgaard Tronsen var gift med en voldelig mand

gennem 21 år. Og forholdet sluttede først, da han var meget tæt på at slå hende ihjel.

Beretningen starter den aften, hvor hun flygtede med sine to piger, på krisecenter.

Hun vil fortælle om de bekymringer, og om de fordomme, tvivl og problemer, hun har mødt i tiden efter, at hun valgte at bryde ud af sit usunde forhold. Det er nemlig ikke altid så let, bare at gå, selvom man bliver udsat for såvel fysisk som psykisk vold.

Fra 2013, da hun tog beslutningen om skilsmisse, til nu, har hun været mange voldsramte kvinders talerør. Alt fra Kristeligt Dagblad til Familie Journalen har hun udtalt sig til, og til sidst i januar 2017, medvirkede hun i en dokumentar, der hed ”Fra kærlighed til vold”.

Det har ikke været uden omkostninger at udtale sig – men hun bliver ved, – for de kvinder, der ikke kan tale, eller bevæge sig frit.

Hun har desuden haft efterværnsgrupper, hvor tidligere voldsramte kan mødes eller skrive sammen i hemmelige netværk, bl.a. på facebook.

Hun har denne dag, inviteret sin veninde med, som hun har fulgt på hendes vej ud af, et usundt forhold. Hun vil også fortælle sin historie, men ønsker at være anonym.

Det vil blive en beretning, om at turde håbe, at turde tro, og at finde en styrke til at hjælpe andre, ved at vise, at styrken og troen findes i os alle – et sted. Også selvom vi midlertidigt mister den.

Inge Bergstedt fortæller den sidste time om hvordan krisecentret hjælper de voldsramte kvinder, og hvordan de får hjælp og støtte til at komme videre, både praktisk, økonomisk og psykologisk.

Tilmelding gerne inden den 17. januar til Britta på tlf. 42181744 eller til Mariane på tlf. 22941476

Pris: 50 kr. incl frokost, kaffe og the.

Artikelfoto: Laila Hyldgaard Tronsen

Billedtekst: Inge Bergstedt, leder af Frederikshavn krisecenter.

Inge Bergstedt_600x250

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion