d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Bagterpskolen i Hjørring dyster om Danmarks klogeste

11. januar 2020 - kl.9:23 - af:

Bagterp SDkolen Hjørring 5 kl 600x250

Nedtællingen er i gang – og spændingen stiger.

Om få dage dyster 6. klasser fra hele regionen om en finaleplads i bibliotekernes store vidensquiz “Smart Parat Svar”.

Den 15. januar skal slaget stå. Det er her, det skal afgøres, hvem der er Nordjyllands klogeste 6. klasse. Det er i regionsfinalen i bibliotekernes landsdækkende

videns- og læsequiz skoleeleverne eleverne skal dyste.

Deltagerne i regionsfinalen er de elever, der klarede sig gennem de lokale runder, der løb af stablen 4. december. Det oplyser Aalborg Bibliotekerne i en pressemeddelelse.

I de lokale runder dystede mere end 500 6. klasser ude på landets biblioteker, og nu er der bare syv klasser tilbage i kampen.

Smart Parat Svar udfordrer ikke kun børnenes viden, hukommelse og evne til at tænke hurtigt. Deres evne til at samarbejde kommer også på prøve. Det kræver et godt og bredt sammensat hold, hvor det er en fordel med forskellige spidskompetencer. For at vinde en plads til den store nationale finale den 5. februar 2020 i Odense, skal holdene demonstrere deres viden inden for meget varierede emner såsom litteratur, historie, politik og natur såvel som teknik, memes og sport.

Ud over at kunne prale med titlen som Danmarks klogeste 6. klasse, kan vinderne af den nationale finale oven i købet tage en præmie på 10.000 kroner med sig hjem til klassen.

“Smart Parat Svar” er en national læse- og vidensquiz, der har eksisteret siden 2005.

Hvad er Smart Parat Svar?

Smart Parat Svar er en landsdækkende videns- og læsequiz for elever i 6. klasse. Ideen med quizzen er, at ”Den gode læser” sættes i spil som rollemodel, der har slået ørene ud for den videns- og oplevelsesrigdom, der er i bøgernes verden. Det er sejt at læse, og at vide noget!

Litteraturen er grundlaget for quizzen, såvel skøn- som faglitteratur. Men der er også andre emner, hvor eleverne kan vise, de er eksperter. Det kan f.eks. være politik, spil, youtubere eller sport. Konkurrencen er et samarbejde mellem Slots- og Kulturstyrelsen og landets børnebiblioteker.

”Smart, Parat, Svar” har eksisteret siden 2005.

Quizzen afvikles i tre etaper:

4. december 2019: Lokal runde. I dyster mod andre 6.klasser fra Silkeborg Kommune. Sted: Medborgerhuset, Bindslevs Plads i Silkeborg. Vinderne herfra deltager i den regionale runde.

15. januar 2020: Regional runde. I dyster mod vindere fra jeres region. Vinderne herfra kvalificerer sig til finalen.

5. februar 2020: Landsfinale. Landets bedste klasser mødes i Odense til en landsfinale. Præmien er 10.000 kr. til klassekassen.

Finalisterne er:

Fra Vester Mariendal Skole i Aalborg kommer holdet “VM for verdensmestre”

Fra Biersted Skole i Jammerbugten kommer holdet “Grønland til salg”

Fra Thisted Skole kommer holdet “Team Area 51”

Fra Bagterpskolen i Hjørring kommer holdet “A-holdet”

Fra Kildens Børne og Ungeunivers i Terndrup kommer holdet “Klåge Mågerne”

Fra Sæbygårdskolen i Frederikshavn kommer holdet “Einsteins”

Fra Tolstrup-Stenum Friskole i Brønderslev kommer “TSF-Boys”

Foto: Arkiv

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion