d. - 2. årgang
Kontakt os | Annoncering | Tip en nyhed | Skriv til "Ordet er frit"Børglum Kloster skal beskyttes mod kæmpevindmøller

22. januar 2020 - kl.17:00 - af:

Børglum_Kloster Per_Larsen Birgitte_Bergmann 600x250

Redaktionen har modtaget følgende indlæg fra Anne og Anne-Marie Rottbøll, Børglum Kloster.

KlosterKonservative folketingsmedlemmer: Børglum Kloster skal beskyttes mod kæmpevindmøller

Kulturhistorien er det, der binder Danmark sammen over generationer.

I over 1000 år har Børglum Kloster gjort netop dette ved at danne rammerne om Danmarks og Nordjyllands historie.

Men de lokale planer om at opsætte kæmpevindmøller ved klosteret vil beskæmme en af Nordjyllands helt unikke kulturhistoriske perler.

Derfor besøgte det lokale konservative folketingsmedlem, Per Larsen, sammen med partiets kulturordfører, Birgitte Bergmann, Børglum Kloster, d. 20. januar. Her satte de fokus på vigtigheden af at værne om den danske kulturarv.

”Grunden til at vi besøger Børglum Kloster er fordi, der er opsejling til et projekt med kæmpevindmøller på 150 meters højde. Det er vi simpelthen modstandere af. Jeg syntes at man her lokalt bør tænke sig meget grundt om, inden man opsætter de her møller.” – Per Larsen, MFer Det Konservative Folkeparti.

”Den grønne omstilling er meget vigtig for Danmark. Men den skal ikke placeres op af en meget stor kulturarv som Børglum Kloster. Børglum Kloster er jo for Nordjylland, hvad Kronborg Slot er for Nordsjælland, og der går det altså heller ikke, at man sætter kæmpevindmøller op”. Birgitte Bergman, MFer Det Konservative Folkeparti.

Børglum_Kloster_Per_Larsen Birgitte_Bergman 600x400

Skriv en kommentar......- en Fotoclick, Sæby produktion